Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hivatalosan mi a neve annak a...

Hivatalosan mi a neve annak a felsőfokú szaknak, ami keretében meg lehet tanulni a HONLAPKÉSZÍTÉST?

Figyelt kérdés

Találtam ilyeneket, hogy:

- Programozó informatikus

- Programozó matematikus

- Mérnök informatikus

- Gazdasági informatikus

stb.

De nem találok olyan főiskolai/egyetemi szakot, hogy Webfejlesztő informatikus pl. Persze ilyen-olyan tanfolyam van azon a néven, de azok mit érnek?

Melyik létező főiskolai/egyetemi szak keretein belül tanítják a webfejlesztést?

Pl. engem a programozás (szoftverek készítése) nem érdekel, de a webfejlesztés igen. Ezért keresek olyan szakot, ami célzottan arra irányul.

2019. júl. 24. 13:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nincs ilyen, ami erre koncentrálna. Felszínesen az informatikus szakokon lenne róla szó. Megtanulni otthon fogod, egyedül, gyakorlással.
2019. júl. 24. 13:52
 2/13 anonim ***** válasza:
ez inkább OKJ.
2019. júl. 24. 13:59
 3/13 anonim ***** válasza:

Magyarországon csak ezek az általános IT szakok vannak egyetemen. Proginfó, mérnökinfó, gazdinfó és az új üzemmérnöki.

Szóval muszáj vagy ezeket lenyelni ha diplomát is akarsz.

Külföldön viszont vannak BSc szakok ami olyan mint a teljes szakosodás. Angliában például minden IT területnek van egy külön szakja, például webfejlesztés is, és csak azt tanuljátok 3 évig. De az nem Magyarország.

2019. júl. 24. 14:11
 4/13 A kérdező kommentje:

Akkor, ha én webfejlesztéssel akarok foglalkozni hivatalosan is, akkor muszáj elvégeznem valamilyen programozói BSc-t, lenyelve azt a fő részt, ami engem nem is érdekel és mellette itthon tanuljam autodidakta módon a webfejlesztést?

Ha munkahelyre úgy jelentkeznék, hogy nincs infós végzettségem hivatalosan, de vannak aktív, elérhető, általam készített honlapok, mint referenciák (de azok saját projektek eredményei), akkor szóba állnak velem, vagy hiába a tudás és a referencia, ha nincs végzettségről papír, akkor felejtős vagyok?

2019. júl. 24. 14:18
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Találhatsz diploma nélkül is munkát, de ha egyszer jön egy diplomás, akkor te a háttérbe szorulsz. És nyilván a fizetésed is kevesebb lesz. Valamint a ranglétra alján fogod foglalni a helyet egész életedben ha nincs semmilyen végzettséged, márha sikerül eljutni az állás interview-ra.
2019. júl. 24. 14:26
 6/13 A kérdező kommentje:

Nekem jelenleg egy Némettanári MA végzettségem van.

Tehát már van diplomám is, csak ugye nem az informatika területéről.

Ha amellett vagyok képes weblapokat készíteni (NEM sablonokból), fejleszteni, kezelni, akkor mekkora az esélyem munkahely tekintetében?

2019. júl. 24. 14:34
 7/13 anonim ***** válasza:
55%

1 fokkal talán nyitottabbak lesznek feléd, mivel már "bizonyítottál" és van egy MA diplomád. De sajnos nem azonos terület, szóval nem váltja ki.

De igazából nincs mit veszítened, jelentkezz pár munkahelyre. Már 200 nettó is nagyon jól hangzik szakirányú végzettség nélkül.

2019. júl. 24. 15:24
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha elvégzek egy felsőfokú szakképesítést informatika területén, akkor még beljebb vagyok, mivel arról a területről is lenne egy felsőfokú képesítésem (még ha az nem is diploma)? NEM 6 hónapos OKJ képzésre gondolok, hanem azokra, amiket az egyetemek infós karain hirdetnek meg. Vagy nem érdemes időt/pénzt fektetni azokba a felsőfokú szakképesítésekbe?
2019. júl. 24. 15:45
 9/13 anonim ***** válasza:
55%
Én úgy gondolom, hogy vagy egy (min. 1 éves) programozó képzés erősebb backend-del és kapcsolatokkal (pl. A&K Akadémia) vagy egy egyetemi alapképzés az, ami szükséges ahhoz, hogy komolyan vegyenek fejlesztőként. Egyébként manapság olyan sok az önkéntes mókoló, hogy nem vesznek komolyan, és nem is csoda. Ma már egy 3 hónapos lődörgés után is programozónak hívja magát boldog-boldogtalan.
2019. júl. 24. 15:53
 10/13 A kérdező kommentje:

Igen, tisztaban vagyok azzal, amit irsz. Azert is keresek megoldast, akár masodik diplomakent, BSc szinten.

Amit neztem, felsofoku programozo informatikus szakkepzest, az 4 feleves az egyik egyetem infó karán.

2019. júl. 24. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!