Nektek, hogy sikerült a szüleiteket rávenni, hogy elengedjenek? (info lent)
Szerintem minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, szóval akit rá kell ilyenre venni, az azt akarja, hogy élete végig mellette maradjon a gyereke és ne csináljon semmit...
Ha én ilyen helyre mennék nem kellene őket rávennem, az tuti, mert ők is a legjobbat akarják nekem. 1 év kint amerikában nagyon sokat jelent, sok dolgot megtapasztalsz, ráadásul a nyelvvel is jól jársz.
Persze ilyenkor van ez a féltés dolog, de valószínűleg elég nagy vagy már.
Ész érveket mondj, és mindig érdeklődj az indok felől, hogy ők miért nem akarnak kiengedni.
17-18 és még az egyetemi éveid alatt is lesznek ösztöndíjak és egyéb lehetőségek, melyekkel ki tudsz menni. Ha nem az USA-ba, akkor Angliába biztos előbb. Ez közelebb is van ergo kevesebb pénz kell hozzá.
15 évesen még kislány vagy, biztos hogy én sem engednélek ki a szüleid helyében, hiszen ebben a korban lázad az ember, nem kellene hogy ott elzüllj.. :/ inkább várd ki azt a kis időt, gyakorold addig a nyelvet, hiszen az sem elhanyagolható. Ha eddig általánosban tanultad, akkor is legfőképp egy gyenge középfokú tudások lenne, ami egy amerikai suliban kevés, pláne 0 segítséggel. Vannak szavak, kifejezések amikre képes vagy magadtól rájönni, de az egész iskola, nyelvtani összefüggések, szabályok minden tekintetben, nem ez sok.. :(
inkább várj még pár évet és toleráld a szüleidet, ha nem örülnek ennek az ötletnek. messzebbre nagyon nem is vágyhatnál :P
vannak egyébként angliai pár hetes kurzusok, jelentkezz egy olyanra, az is lendít a nyelvtudásodon és annyira nem kerül sokba mint egy egész év az USA-ban..
Szerintem is varj meg egy kicsit vele.
En idosebb voltam mar, nem kellett gyozkodnom oket. Tudtak, hogy egeszen kicsi korom ota amerika volt a vagyam es hogy sosem bocsatanam meg, ha nem engednenek el. De az en esetem eleg extrem, gyakorlatilag amiota az eszem tudom az usaban akartam elni
nem azert de te tudod h mennyibe kerul az elet amerikaban????
angliaban merfoldekkel kevesebbe kerul minden. sorry
Én 16 évesen mentem ki Japánba, és nem volt különösebb gond a szüleimmel. Volt egy másik lány, aki 15 volt amikor megérkezett...
Szóval ez nagyon nem életkor függő szerintem.
Amúgy az én indokaim: középsuliban még nem olyan fontos a tanulmány, kihagyhatsz egy évet. (nem érdemes 11-ben vagy 12-ben menni mert az már beszámít az érettségibe)
olcsóbb, mint egy középiskolai út után.
A legtöbb utaztató cégnek olyan megszorításai vannak, hogy még a kisujjadat se tudod megmozdítani, nem hogy elzülleni (persze ha nagyon akarsz tudsz kibúvót találni de ha ezért mész külföldre akkor szégyeld magad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!