Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nektek, hogy sikerült a...

Nektek, hogy sikerült a szüleiteket rávenni, hogy elengedjenek? (info lent)

Figyelt kérdés
2011/2012-es tanévben szertnék majd Amerikában tanulni a Student exchange program által és egy évet szeretnék ott maradni és rendes High school-ba járni. Azt szeretném tudni nektek, hogy sikerült a szüleiteket rávenni, hogy elengedjenek?
2010. júl. 6. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, szóval akit rá kell ilyenre venni, az azt akarja, hogy élete végig mellette maradjon a gyereke és ne csináljon semmit...

Ha én ilyen helyre mennék nem kellene őket rávennem, az tuti, mert ők is a legjobbat akarják nekem. 1 év kint amerikában nagyon sokat jelent, sok dolgot megtapasztalsz, ráadásul a nyelvvel is jól jársz.

Persze ilyenkor van ez a féltés dolog, de valószínűleg elég nagy vagy már.

Ész érveket mondj, és mindig érdeklődj az indok felől, hogy ők miért nem akarnak kiengedni.

2010. júl. 6. 19:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Kösszi :) most 14 vagyok de addigra 15 leszek remélem elengednek :)
2010. júl. 6. 20:33
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát 14-15 éves gyereket én se engednél el zülleni az USA-ba.
2010. júl. 6. 21:35
 4/9 anonim ***** válasza:

17-18 és még az egyetemi éveid alatt is lesznek ösztöndíjak és egyéb lehetőségek, melyekkel ki tudsz menni. Ha nem az USA-ba, akkor Angliába biztos előbb. Ez közelebb is van ergo kevesebb pénz kell hozzá.

15 évesen még kislány vagy, biztos hogy én sem engednélek ki a szüleid helyében, hiszen ebben a korban lázad az ember, nem kellene hogy ott elzüllj.. :/ inkább várd ki azt a kis időt, gyakorold addig a nyelvet, hiszen az sem elhanyagolható. Ha eddig általánosban tanultad, akkor is legfőképp egy gyenge középfokú tudások lenne, ami egy amerikai suliban kevés, pláne 0 segítséggel. Vannak szavak, kifejezések amikre képes vagy magadtól rájönni, de az egész iskola, nyelvtani összefüggések, szabályok minden tekintetben, nem ez sok.. :(

inkább várj még pár évet és toleráld a szüleidet, ha nem örülnek ennek az ötletnek. messzebbre nagyon nem is vágyhatnál :P

vannak egyébként angliai pár hetes kurzusok, jelentkezz egy olyanra, az is lendít a nyelvtudásodon és annyira nem kerül sokba mint egy egész év az USA-ban..

2010. júl. 6. 22:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is varj meg egy kicsit vele.

En idosebb voltam mar, nem kellett gyozkodnom oket. Tudtak, hogy egeszen kicsi korom ota amerika volt a vagyam es hogy sosem bocsatanam meg, ha nem engednenek el. De az en esetem eleg extrem, gyakorlatilag amiota az eszem tudom az usaban akartam elni

2010. júl. 6. 23:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Amúgy az utolsó válaszolonak én is így vagyok vele. Minden vágyam, hogy ott éljek és tanuljak :) Lehet, hogy gazatok van Amúgy anyujék azt mondták menjek inkább angliába ha már nagyon akarok anyanyelvi környezetben tnaulni de az sokkal drágább mint amerika. Bár a repülő jegy olcsóbb de a többi mind drágább.
2010. júl. 7. 12:02
 7/9 anonim ***** válasza:

nem azert de te tudod h mennyibe kerul az elet amerikaban????

angliaban merfoldekkel kevesebbe kerul minden. sorry

2010. aug. 22. 17:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy amerika olcsobb, persze ott sem mindegy, hova mesz. Nyilvan New york, Los angeles meg San francisco sokkal dragabb, mint Albuquerque...
2010. aug. 23. 20:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 16 évesen mentem ki Japánba, és nem volt különösebb gond a szüleimmel. Volt egy másik lány, aki 15 volt amikor megérkezett...

Szóval ez nagyon nem életkor függő szerintem.

Amúgy az én indokaim: középsuliban még nem olyan fontos a tanulmány, kihagyhatsz egy évet. (nem érdemes 11-ben vagy 12-ben menni mert az már beszámít az érettségibe)

olcsóbb, mint egy középiskolai út után.

A legtöbb utaztató cégnek olyan megszorításai vannak, hogy még a kisujjadat se tudod megmozdítani, nem hogy elzülleni (persze ha nagyon akarsz tudsz kibúvót találni de ha ezért mész külföldre akkor szégyeld magad)

2010. szept. 1. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!