Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angol orvosi diplomát itthon...

Angol orvosi diplomát itthon milyen feltételekkel fogadnak el?

Figyelt kérdés
Itthon 6 éves a képzés, ott többnyire 5. Kíváncsi vagyok, hogy a rezidensképzést ez befolyásolja-e. Azt tudom, hogy itthon szerzett diplomával odakinn nem rezidensként nem az 1. éves alapozó programba vesznek fel, hanem rögtön 2. évesként az 1 év plusz miatt itthon, de fordítva ez hogy működik?
2019. febr. 19. 12:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Jelenleg olyan nagy különbség nincs, elfogadják. Az biztos,hogy emiatt nem kell 3 évig rezidensnek lenni (amúgy Angliában is van 6 éves képzésük) Az érdekesebb része inkább az lehet, hogy brexit után vajon elfogadják-e az angol diplomát itthon és fordítva.
2019. febr. 19. 13:29
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen a Brexitre én is gondoltam. Egyébként ahol 6 éves a képzés, az azért van, mert a 3. évben valami természettudományos tantárgyat tanulnak, estleg kutatást végeznek, amiért akkor diplomát kapnak és utána lehet folytatni 4. évtől az orvosi diplomát.

Erre amúgy sok egyetemen lehetőség, de kevés helyen kötelező.

2019. febr. 19. 13:50
 3/4 anonim ***** válasza:
Miért akarna valaki angol diplomával itthon apróért dolgozni?
2019. febr. 19. 14:06
 4/4 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, hogy csinál-e ilyet valaki, én azért gondolkodtam el ezen (persze egy nagyon elméleti síkon), mert odakint hosszabb ideig tart a rezidensképzés és a szakosodás, mint itthon.
2019. febr. 19. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!