Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen programozó iskolák...

One Punch Lady kérdése:

Milyen programozó iskolák vannak külföldön?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm most áll érettségi előtt és ki szeretne utazni. Eddig gazdaságot tanult, de az informatika jobban érdekli. Emeltezni egyedül angolból és matematikából szeretne (infot csak 1 évig tanult, ezért abból csak középszintűzni tud). Ehhez viszonyítva szeretnék segíteni neki iskolát találni.

2019. jan. 27. 12:22
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nem szeretné magát egy helyre lekötni, akkor ajánlanék egy távoktatási egyetemet. Az angliai The Open University-t erre találták ki, és akkor is jelentkezhetsz ha nem Angliában élsz, hanem bárhol máshol. Azt hiszem Budapesten is van egy központjuk.

Van több informatikai szakjuk is, de akár maga a diák is összerakhatja a saját tárgyait. Az alapképzés ugyanúgy 3 éves, minden online folyik.

Hivatalos jelentkezési követelmény nincs, elég ha nagyon jól megy az angol olvasás/írás, ezen kívül minden más csak bónusz ha van. (Gondolok itt a magyar érettségire).

Az egyetem teljesen akkreditált, és elég jó helyen szerepel a ranglistákon is. A munkáltatók nem fordulnak az itt szerzett diplomás munkásoktól, sőt.

Méretileg, diákjai számában kinőtte a Oxbridge-t is.

Én mindenképp tennék egy próbát. És nem is muszáj kiköltöznie külföldre, ahol fizetheti a minimum 200 ezres szobáját havira. Vagy ha mégis ki akar menni, akkor így legalább teljes munkaidőben is dolgozhat egyetem mellett. Nem muszáj a teljes alapképzését itt folytatnia, mert indulnak külön képzések is amik az egyetem első és a masodik évével egyenlőek, amit bármely más egyetem beszámít. Szóval ha csak egy évet akar itt tanulni, utána átmehet bárhova máshova és ott folytatja ahol abbahagyta a tanulmányait. Az egyetem 2. évét igazoló végzettséggel (HnD) már munkát is lehet találni.

2019. jan. 27. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!