Milyen programozó iskolák vannak külföldön?
Ha nem szeretné magát egy helyre lekötni, akkor ajánlanék egy távoktatási egyetemet. Az angliai The Open University-t erre találták ki, és akkor is jelentkezhetsz ha nem Angliában élsz, hanem bárhol máshol. Azt hiszem Budapesten is van egy központjuk.
Van több informatikai szakjuk is, de akár maga a diák is összerakhatja a saját tárgyait. Az alapképzés ugyanúgy 3 éves, minden online folyik.
Hivatalos jelentkezési követelmény nincs, elég ha nagyon jól megy az angol olvasás/írás, ezen kívül minden más csak bónusz ha van. (Gondolok itt a magyar érettségire).
Az egyetem teljesen akkreditált, és elég jó helyen szerepel a ranglistákon is. A munkáltatók nem fordulnak az itt szerzett diplomás munkásoktól, sőt.
Méretileg, diákjai számában kinőtte a Oxbridge-t is.
Én mindenképp tennék egy próbát. És nem is muszáj kiköltöznie külföldre, ahol fizetheti a minimum 200 ezres szobáját havira. Vagy ha mégis ki akar menni, akkor így legalább teljes munkaidőben is dolgozhat egyetem mellett. Nem muszáj a teljes alapképzését itt folytatnia, mert indulnak külön képzések is amik az egyetem első és a masodik évével egyenlőek, amit bármely más egyetem beszámít. Szóval ha csak egy évet akar itt tanulni, utána átmehet bárhova máshova és ott folytatja ahol abbahagyta a tanulmányait. Az egyetem 2. évét igazoló végzettséggel (HnD) már munkát is lehet találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!