A vendéglátás miért ennyire embertelen?
Szakácsnak tanultam 4 évet de nagyon keveset tudtam dolgozni benne.
Legtöbbször fel sem vettek mert nem volt legalább 5 év tapasztalom.
Ha felvettek akkor egyszerűen annyiba sem vettek mint egy kutyát még hónapok után sem.
Folyamatosan úgy kezeltek mintha valami utolsó csicska lennék.
Nem beszélve a csapatmunka hiányáról.
A fizu nem arányos azzal a munkával amit elvégzel.
Persze egyben jól hangzik de hogy 16 órákat is lehúzatnak veled az gusztustalan.
A kollégák nagy része mindig alkoholista vagy drogfüggő volt. Ha nem akkor kiégett emberek.
Nem tudom miért.
Pedig szeretek főzni, alkotni. De valahogy a konyhán való munka az inkább tűnik úgy mintha gályarabok lennénk.
Azt mindig is tudtam hogy a szakács szakma kemény, de ez tényleg durva.
Lehet csak én látom rosszul vagy csak rossz tapasztalatok szereztem.
De teljesen elvette a kedvem az egésztől.
Angliában is próbáltam megvetni a lábam, de itt meg lehetetlen munkaidőben dolgoztatnak.
Most hogy készülünk hazaköltözni Magyarországra gondolkodtam rajta hogy ismét megpróbáljam, adjak még egy esélyt. De lehet hogy nem az én pályám ez.
Szomorú mert a legtöbb ember szerint ez egy szép szakma. A szépséget látom, csak nem tudok elsiklani azok felett amiket tapasztaltam.
"Most hogy készülünk hazaköltözni"
Ezt hogy erted hogy keszultok? Ja hogy a pasid kivitt magaval angliaba, hat nem csodalom hogy igy nem tetszik a munka neked.
1/1
Valamit nagyon félreértettél.
Én és a feleségem készülünk hazamenni. Na és?
Ebben mi a rossz nem értem?
Neked esetleg van egy olyan mítosz a fejedben hogy Angliában csokoládé macskakövekkel van kikövezve minden út?
Vagy csak az nem tetszett hogy leírtam amit gondolok a vendéglátásról?
Nem a munka keménységével van a gond.
Gyerekkorom óta kemény fizikai munkát végzek. Pl. Napszámos munkák mezőgazdaságban, építkezéseken, gyárakban és raktárakban.
De sehol nem bántak még velem úgy mint a vendéglátásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!