Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » A vendéglátás miért ennyire...

A vendéglátás miért ennyire embertelen?

Figyelt kérdés

Szakácsnak tanultam 4 évet de nagyon keveset tudtam dolgozni benne.

Legtöbbször fel sem vettek mert nem volt legalább 5 év tapasztalom.


Ha felvettek akkor egyszerűen annyiba sem vettek mint egy kutyát még hónapok után sem.

Folyamatosan úgy kezeltek mintha valami utolsó csicska lennék.

Nem beszélve a csapatmunka hiányáról.

A fizu nem arányos azzal a munkával amit elvégzel.

Persze egyben jól hangzik de hogy 16 órákat is lehúzatnak veled az gusztustalan.

A kollégák nagy része mindig alkoholista vagy drogfüggő volt. Ha nem akkor kiégett emberek.

Nem tudom miért.

Pedig szeretek főzni, alkotni. De valahogy a konyhán való munka az inkább tűnik úgy mintha gályarabok lennénk.

Azt mindig is tudtam hogy a szakács szakma kemény, de ez tényleg durva.


Lehet csak én látom rosszul vagy csak rossz tapasztalatok szereztem.

De teljesen elvette a kedvem az egésztől.

Angliában is próbáltam megvetni a lábam, de itt meg lehetetlen munkaidőben dolgoztatnak.

Most hogy készülünk hazaköltözni Magyarországra gondolkodtam rajta hogy ismét megpróbáljam, adjak még egy esélyt. De lehet hogy nem az én pályám ez.

Szomorú mert a legtöbb ember szerint ez egy szép szakma. A szépséget látom, csak nem tudok elsiklani azok felett amiket tapasztaltam.



2019. jan. 26. 09:36
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

"Most hogy készülünk hazaköltözni"


Ezt hogy erted hogy keszultok? Ja hogy a pasid kivitt magaval angliaba, hat nem csodalom hogy igy nem tetszik a munka neked.

2019. jan. 26. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

1/1


Valamit nagyon félreértettél.

Én és a feleségem készülünk hazamenni. Na és?

Ebben mi a rossz nem értem?

Neked esetleg van egy olyan mítosz a fejedben hogy Angliában csokoládé macskakövekkel van kikövezve minden út?


Vagy csak az nem tetszett hogy leírtam amit gondolok a vendéglátásról?

Nem a munka keménységével van a gond.

Gyerekkorom óta kemény fizikai munkát végzek. Pl. Napszámos munkák mezőgazdaságban, építkezéseken, gyárakban és raktárakban.

De sehol nem bántak még velem úgy mint a vendéglátásban.

2019. jan. 26. 09:57
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem egy luxushotel éttermében fogsz kezdeni. Az évek során, ahogy gyűlik a tapasztalatod, egyre jobb helyekre tudsz majd pályázni. Ha valahol nagyon rosszak a munkakörülmények, állj tovább! Elég nagy hiány van szakácsokból, valószínűleg találsz majd másik helyet, ha nem egy faluról van szó.
2019. jan. 26. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!