Dániában egyetem?
Jhaj... akkor essünk neki
"annyit tudok hogy ingyenesek es C1es nyelvvizsga kell hozzajuk"
Rosszul tudod, nem C1-es nyelvvizsga kell hozzájuk. Meg mi az, hogy hozzájuk? Adott egyetemeknek más a bemeneti követelménye. Vannak a kelet európaiak által kedvelt, de itt leginkább 'kamu főiskoláknak' hívottak (ezekre szervez ki sok agency is), ahol elég egy B2-es vizsga, vagy egy oxfort placement teszt (egyik agency szervezi ezeket pesten is), esetleg az, hogy tanultál középiskolában heti 4+ órában angolt.
A többi, komolyabb egyetemre nemzetközi nyelvvizsga kell, TOEFL, IELTS. Ezek nem csak nehezek, de drágák is.
"kb hany ft-bol lehet kijönni ott egy honapban ha albérletben elek + kaja stb?"
Megint egy lehetetlen kérdés. Ha megkérdezem, hogy Magyarországon havi hány forintból lehet kijönni mi lesz egyből a válaszod? "Hát, hol?". Itt ugyan ez van.
Amennyi elég ahhoz, hogy túlélj Aarhus-ban, azzal jól elélsz Aalborgban vagy Esbjergben, de a lakást se tudod fizetni Koppenhágában.
De még városon belül se mindegy, mert az én külvárosi albim Aalborgban havi 3100 koronába kerül, míg van olyan ismerősöm, aki szobát bérel 1800-ért, megint más meg 4500ért. Ezek már önmagukban 50-100ezer forint eltérések.
De én pl Aalborgban mindennel együtt (lakást beleértve) olyan havi 300e ftból élek, mert van zsém diákmeló miatt. Ha visszafogottan kéne élnem, akkor szerintem kki tudnám hozni 200ezerből is.
bunko vagy nagyon es szepen is lehet valaszolni koszi :)
tudom hogy Cambridge / ielts stb kell kepzeld :D
koszonom hogy leirtad nehany helyen normalisan!
elso meg ne pazarold a sajat idod felesleges kommentek írására
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!