Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön tovább tanulni?...

Külföldön tovább tanulni? Érdemes? Hol?

Figyelt kérdés
Hallottam már, hogy Dánia és Finnország jó lehetőség. Valóban így van? Valaki aki ért a témához beavathatna.
2018. okt. 16. 14:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Dánia nagyon jó hely, ha időben intéz az ember a lakhatást (kb egy évvel előre) akkor teljesen jó hely, Finnország oktatás szempontjából biztos jó, konkrétumot nem tudok az országról. Hollandiát is érdemes számításba venni, egyszerűbb lakhatást találni, mint a dánoknál, befogadó ország, jók az egyetemek.
2018. okt. 16. 14:57
 2/4 anonim ***** válasza:
31%
Hát függ attól hány milliód van rá.
2018. okt. 16. 17:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Ezt a dán lakhatásosdit sosem értettem :D

Én Aalborg-ban tanulok, eléggé felkaptot diákváros. Kb 4 hónappal azelőtt jelentkeztem az Aalborg Universitet lakhatásosdis portálján arra, hogy szeretnék egy saját albit. Semmi gond nem volt, szóval gondolom ez inkább a rosszabb, no-name sulikat sújtja.

Amúgy, igen, Dániában jók a lehetőségek. Imádom. Fél év múlva végzek mesteren, és nem kérdés, hogy maradok ;)

De például Hollandia, sőt, Belgium is kiváló választás, mert rengeteg angol nyelvű képzés áll rendelkezésre, egészen baráti tandíjak mellett (300-1000 euro per félév).

Finnország kicsit cselesebb, legalább is bármikor, mikor finn egyetemek képviseletével beszélgettem edukáción, meg más kiállításokon, mondták, hogy lehet, hogy szükségem lenne egy egy éves előképzésre egyetem előtt, mert picit más a középiskolai rendszerük.

2018. dec. 2. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez inkább attól függ hogy mit akarsz tanulni ugye. Egyébként Dániában egyetem mellett simán lehet dolgozni bár azt nem tudom hogy az SU-t (állami támogatás) még mindig úgy adják e mint a cukrot ha munkát vállalsz.
2018. dec. 6. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!