Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Angliai egyetemekkel jártasak,...

Angliai egyetemekkel jártasak, tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Remélem olvassa olyan aki tud majd segíteni...

Amikor felvételt nyertem egy egyetemtől, mi a következő lépés?

Hogy működik ez a conditional/unconditional offer? Az oké, hogy ha az előbbim van, akkor még meg kell felelnem a követelményeknek leginkább jegyek terén. De ha nekem már megvannak a jegyek, akkor azt elvileg be kell vigyem az egyetemre, hogy kapjak egy unconditional offer-t. De ha én például távol vagyok, akkor elvileg elég ha az egyetem első napján adom le a jegyeimet. Ezt így hogy? Addig mi lesz? Postán ugyan úgy kapni fogok órarendet és dátumot/helyet hogy mikor hova menjek, ha nekem megmarad a "csak" conditional offer? Vagy mindenképp juttassam be a papírokat?

(És Mi van az olyanokkal akik szintén jönnek első nap szeptemberben beiratkozni de nincs meg a jegyük? Elküldik őket?)

Már annyit zaklattam ilyen apró kérdésekkel az egyetemet, hogy már cikinek éreztem ezt is megkérdezni😅

Ők írták legutóbb, hogy első nap is elég ha leadom a jegyeim, csak nem tudom, nem kellett volna már levelet kapjak? Jó lenne tudnom mikor lesz az első napom mert egy hosszabb nyaraláson vagyok.

Egyébként már egy tanárnak odaadtam a jegyeimet amikor még a közelben voltam, azt mondta akkor beküldi és átcserélik unconditional offer-re, és majd kapom a részleteket postán. De az otthoniak szerint még semmi sem jött.

Vagy ne görcsöljek, hogy még nem látták a jegyeimet, és majd ráér első napon, valamint majd ugyanúgy jön a postán az infó enélkül is?

2018. júl. 25. 00:13
 1/8 A kérdező kommentje:

Ja még azt sem értem, hogy hogyan is vinnék be eredeti végzettséget igazoló papírt a tavalyi évemről, ha csak októberben kapom majd meg? (Tavaly is akkor kaptam meg.)

Vagy gondolom elég ha kinyomtatom az eredményeimet e-portál-ról?

2018. júl. 25. 00:17
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

"felvételt nyertem egy egyetemtől"

A magyar nem nagyon megy. Angolul zaklatod az egyetemet? Honlapjuk nincs, ahol le vannak ezek írva? Legalább az, hogy mikor kezdődik a félév...

2018. júl. 25. 09:43
 3/8 A kérdező kommentje:

#2-3 Olyanoktól várok választ akik valóban tudnak segíteni. És eltaláltad, nem megy nagyon a magyar. (Az okom meg van rá, de nem hiszem hogy rád tartozna.)

És az egyetem oldalán is csak az van kiírva, hogy szeptember, semmi több.

2018. júl. 25. 09:56
 4/8 anonim ***** válasza:
77%

Hiába várod bizonyos emberek válaszát, attól még ők nem fognak varázsszóra itt teremni. Momentán én vagyok, velem kell beérned. :)

De ha angolul jobban is tudsz, meg eleve angliai egyetemmel kapcsolatos a kérdésed, akkor miért nem angol nyelvű, angliai honlapon érdeklődsz?

Az se mellékes, hogy konkrétan melyik egyetemről van szó, annak tudatában is könnyebb lenne segíteni esetleg.

2018. júl. 25. 10:00
 5/8 A kérdező kommentje:

#5 Ugyan miért kéne tudnod az egyetem nevét? Csak szimplán a beiratkozás menetére lettem volna kíváncsi.

Kint van már más oldalon is a kérdés fórumokon, de így több az esélye hogy segít valaki.

Meg van olyan kategória, hogy "Tanulás külföldön", szóval nem értelek mi a problémád.

2018. júl. 25. 10:03
 6/8 anonim ***** válasza:
57%
Az én egyetememtől kaptam emailbe a portalukra bejelentkezési adatokat és oda föl kellett tölteni az eredményeket plusz a hitel levelemet.
2018. júl. 26. 16:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként most jutott eszembe hogy itt csak augusztus végén kapja mindenki az eredményt tehát addig még nem igazán fognak vele foglalkozni hogy te már megkaptad.
2018. júl. 26. 16:15
 8/8 anonim ***** válasza:
30%

"Ugyan miért kéne tudnod az egyetem nevét? Csak szimplán a beiratkozás menetére lettem volna kíváncsi."

Nem nekem kéne tudnom, hanem annak, aki segíteni akar, mert simán lehet, hogy nem ugyanúgy megy minden minden egyes egyetemen még Anglián belül sem, és van arra valami (iszonyat kevés) esély, hogy pont itt fogsz olyanba botlani, aki pont ugyanott tanul.

"van olyan kategória, hogy "Tanulás külföldön", szóval nem értelek mi a problémád"

Problémád neked van, én csak segíteni próbáltam azzal, hogy előkészítettem a terepet a kérdéseimmel annak, aki majd érdemben is tud segíteni. De tulajdonképpen nem érdemled meg. :)

"Az én egyetememtől kaptam emailbe a portalukra bejelentkezési adatokat és oda föl kellett tölteni az eredményeket plusz a hitel levelemet."

Na látod, kérdező, ebből is látszik, hogy nem minden egyetemen ugyanaz a folyamat, mert ha az lenne, akkor te is itt tartanál. Ebből következik, hogy igenis érdemes lehet elárulni, hogy melyik egyetemről van szó (nem nekem, hanem úgy egyáltalán, ha valóban választ akarsz a kérdésedre).

2018. júl. 26. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!