Középiskola után egyetemre Svédországban?
Sziasztok!
Most megyek 10.-be és hamarosan faktot kell választanom. Ennek alapján egyetemeket nézegettem, hogy miből kéne emelten éretségiznem.
Megfordult a fejemben külföldi egyetem is, valamilyen skandináv országban. Én Svédországra gondoltam, viszont Erasmusszal is csak pár félévet lehetnék kint, cserediák program pedig szóba sem jöhet, hiszen nem tudnánk nálunk elhelyezni a tanulót.
Létezik olyan, hogy az összes egyetemi évemet külföldön tudjam tölteni, támogatással együtt? Vagy fel kéne vennem diákhitelt?
Diákmunkával tudnám tudnám fedezni a kinti költségeket?
Ti esetleg melyik országokat ajánljátok?
1. Kiköltözöl és oda felvételizel angol nyelvű képzésre.
2.Kimész Erasmussal néhány félévre, akármelyik magyar egyetem akármelyik szakáról (kis túlzással :D).
Te tényleg ilyen könnyen elhiszed amit írnak?:D
A kérdésedre válaszolva pedig a svédországi egyetemre való jelentkezés a leglogikusabb szerintem. Ingyen tanulhatsz, a szállást, kaját pedig tudnád fedezni diákmunkával, különféle támogatásokat is meglehet célozni. És még sok más előnye van a külföldi továbbtanulásnak, Svédország nekem különösen jó lenne, én is sokat gondoltam már arra, hogy ott tanulnék.
Viszont ha ezt választod, mindenképp feküdj rá az angolra, ez evidens.
Ősztől megyek Svédországba:
Jelentkezni nem bonyolult, egy angol nyelvvizsgát fognak kérni (TOEFL 90+, IELTS 6.5+ talán valahogy így) és igen, európai állampolgárként ingyen tanulhatsz. De:
-kollégiumot vagy apsz vagy nem, albérletet találni nem egyszer
-ösztöndíjat hacsak nincs valami szerencséd, nem nagyon találsz, mert az ázsiai/afrikai/nemuniós hallgatókat célozzák elsősorban
-diákmunka szintén nem könnyű, mert egyrészt időd nem nagyon lesz (a svéd egyetemek nem egyszerűen), másrészt feltételezem nem nagyon beszélsz svédül, ami nagyon sok helyen alapfeltétel (egyébként a svéd nem nehéz annyira, csak hát folyékonyra megtanulni mégsem 2 hónap)
Ha tehetek egy javaslatot: csináld meg a BSc-t otthon és masterre menj ki, arra jobbak a lehetőségek szerintem
Én már masteren vagyok, unió bácsi fizeti az ösztöndíjam, annyit amiből Svédországban is megélek.
#7 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!