Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Liverpoolba szeretnék tanulni...

Liverpoolba szeretnék tanulni kriminálpszichológiát, mit mondtok?

Figyelt kérdés

Nagyon imponál nekem a kriminálpszichológus szakma, ezért szeretnék tőled eligazítást kérni, örülnék ha a feltett kérdéseimre tudnál válaszolni, így én jobban megismerhetném ennek a szép szakmának a rejtelmeit:

- Milyen tantárgyakra érdemes ráhajtani 9-12-be, amelyeknek hasznát is veszem majd a szakma gyakorlása alatt?

- Milyen egyetemre jelentkeztél, és annak melyik karára?

- Milyen volt a felvételi, milyen részekből állt (szóbeli vagy csak írásbeli volt) ?

- Miként látod az ottani képzést, Liverpoolban, voltak gyakorlati részei is ennek az egy éves tanítási ciklusnak, pl: vittek ki terepre, kellett magatok profilt csináljatok tettesekről?

- Végezetül hol lehet elhelyezkedni, amennyiben hallottam itthon a rendfenntartó szervek nem alkalmaznak ilyen munkakörben embereket, külföldön van erre lehetőség?

Őszintén köszönöm, hogy segítesz nekem!

2018. júl. 1. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én annyiban tudok segíteni, hogy ez engem is érdekelt. A kriminálpszichológia előtt el kell végezni egy alapképzést. Ha Liverpoolban szeretnéd, akkor szerintem ajánlatos a PTE angol pszichológia alapképzést megcsinálni, hiszen az eleve angolul tanít, angol végzettséget ad. Én is oda jelentkeztem.

Ide a biológia és az angol emelt érettségiket ajánlom. Pszichológiára nagyon kell a biológia, az angol pedig értelemszerűen, ha az angol nyelvű szakra mennél, és abból egy emelt érettségi, vagy egy középfokú nyelvvizsga kell.

2018. júl. 2. 08:37
 2/7 anonim válasza:
23%
Jezusom... komoly elhatarozas lehet a gykn irogatsz...
2018. júl. 2. 08:50
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézz utána. Csak kigoogle-zni tudnám, hogy mi kell hozzá, de azt te is meg tudod csinálni. Minden egyetemnek egyéni felvételi rendszere van én mindnek a honlaján ki vsn listázva országokra lebontva a követelmény. Sok esetben nincs is felvételi.

Egyébként sima forensics science alapszaknál tudom, hogy a tudományos tantárgyak nagyon kellenek.

2018. júl. 2. 08:58
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! Viszont még azt kérdezném, hogy hol lehet elhelyezkedni... Úgy tudom, hogy itthon évi 2-3OO gyilkosság történik, ergo facto itt nincsen sok sorozatgyilkos, akik miatt kell ez a szakma. Akkor külföldön nagyobb az elhelyezkedési lehetőség?
2018. júl. 2. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
ezt jól jegyezd meg mert minden szakmára és az élet minden területére igaz: akkor vannak a legjobb esélyeid akár elhelyezkedésben akár fizetésben, mindenben ha megvan a megfellő kapcsolati tőkéd. Na már most azt itthon jóval könnyebb kiépíteni ugyanis szimpla fact, kevesebben vagyunk budapesten kriminologiasok mint az UK egy városában. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudunk elhelyezkedni, hanem, hogy ismerni fognak, márpedig remélhetőleg az előnyeidről és így szivesebben alkalmaznak. üdv, egy igazságügyi szakpszichológiát végezni tervező
2018. júl. 3. 22:04
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

"szeretnék tőled eligazítást kérni, örülnék ha a feltett kérdéseimre tudnál válaszolni"

Miért pont tőlem? Miért pont én?

"így én jobban megismerhetném ennek a szép szakmának a rejtelmeit"

Ezt kétlem, mert nekem semmi közöm hozzá, csak épp nagyon ráérek. :))

"Milyen tantárgyakra érdemes ráhajtani 9-12-be, amelyeknek hasznát is veszem majd a szakma gyakorlása alatt?"

Kilenc-tizenkettőbe? Nem! Kilencedikben-tizenkettedikben!

Minden tantárgy fontos, mindegyik máshogyan.

"Milyen egyetemre jelentkeztél, és annak melyik karára?"

ELTE Bölcsészettudományi. De hogy jön ez ide? :D

"Milyen volt a felvételi, milyen részekből állt (szóbeli vagy csak írásbeli volt) ?"

Szóbeli meg írásbeli is volt - és a kérdőjel elé nem teszünk szóközt.

"Miként látod az ottani képzést, Liverpoolban, voltak gyakorlati részei is ennek az egy éves tanítási ciklusnak, pl: vittek ki terepre, kellett magatok profilt csináljatok tettesekről?"

Én sehogyan sem látom a liverpooli képzést, sose volt hozzá semmi közöm - de hogy ennek nem egy mondatnak kéne lennie, hanem minimum kettőnek, az tuti. Kriminális, ahogy írsz. :)

"hol lehet elhelyezkedni, amennyiben hallottam itthon..."

Hát amennyiben hallottad itthon, bárhol elhelyezkedhetsz, ahova felvesznek...

2018. júl. 4. 21:34
 7/7 anonim ***** válasza:

"itt nincsen sok sorozatgyilkos, akik miatt kell ez a szakma"

Ki mondta, hogy miattuk kell? Egyáltalán nem csak róluk szól.

2018. júl. 4. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!