Liverpoolba szeretnék tanulni kriminálpszichológiát, mit mondtok?
Nagyon imponál nekem a kriminálpszichológus szakma, ezért szeretnék tőled eligazítást kérni, örülnék ha a feltett kérdéseimre tudnál válaszolni, így én jobban megismerhetném ennek a szép szakmának a rejtelmeit:
- Milyen tantárgyakra érdemes ráhajtani 9-12-be, amelyeknek hasznát is veszem majd a szakma gyakorlása alatt?
- Milyen egyetemre jelentkeztél, és annak melyik karára?
- Milyen volt a felvételi, milyen részekből állt (szóbeli vagy csak írásbeli volt) ?
- Miként látod az ottani képzést, Liverpoolban, voltak gyakorlati részei is ennek az egy éves tanítási ciklusnak, pl: vittek ki terepre, kellett magatok profilt csináljatok tettesekről?
- Végezetül hol lehet elhelyezkedni, amennyiben hallottam itthon a rendfenntartó szervek nem alkalmaznak ilyen munkakörben embereket, külföldön van erre lehetőség?
Őszintén köszönöm, hogy segítesz nekem!
Én annyiban tudok segíteni, hogy ez engem is érdekelt. A kriminálpszichológia előtt el kell végezni egy alapképzést. Ha Liverpoolban szeretnéd, akkor szerintem ajánlatos a PTE angol pszichológia alapképzést megcsinálni, hiszen az eleve angolul tanít, angol végzettséget ad. Én is oda jelentkeztem.
Ide a biológia és az angol emelt érettségiket ajánlom. Pszichológiára nagyon kell a biológia, az angol pedig értelemszerűen, ha az angol nyelvű szakra mennél, és abból egy emelt érettségi, vagy egy középfokú nyelvvizsga kell.
Nézz utána. Csak kigoogle-zni tudnám, hogy mi kell hozzá, de azt te is meg tudod csinálni. Minden egyetemnek egyéni felvételi rendszere van én mindnek a honlaján ki vsn listázva országokra lebontva a követelmény. Sok esetben nincs is felvételi.
Egyébként sima forensics science alapszaknál tudom, hogy a tudományos tantárgyak nagyon kellenek.
"szeretnék tőled eligazítást kérni, örülnék ha a feltett kérdéseimre tudnál válaszolni"
Miért pont tőlem? Miért pont én?
"így én jobban megismerhetném ennek a szép szakmának a rejtelmeit"
Ezt kétlem, mert nekem semmi közöm hozzá, csak épp nagyon ráérek. :))
"Milyen tantárgyakra érdemes ráhajtani 9-12-be, amelyeknek hasznát is veszem majd a szakma gyakorlása alatt?"
Kilenc-tizenkettőbe? Nem! Kilencedikben-tizenkettedikben!
Minden tantárgy fontos, mindegyik máshogyan.
"Milyen egyetemre jelentkeztél, és annak melyik karára?"
ELTE Bölcsészettudományi. De hogy jön ez ide? :D
"Milyen volt a felvételi, milyen részekből állt (szóbeli vagy csak írásbeli volt) ?"
Szóbeli meg írásbeli is volt - és a kérdőjel elé nem teszünk szóközt.
"Miként látod az ottani képzést, Liverpoolban, voltak gyakorlati részei is ennek az egy éves tanítási ciklusnak, pl: vittek ki terepre, kellett magatok profilt csináljatok tettesekről?"
Én sehogyan sem látom a liverpooli képzést, sose volt hozzá semmi közöm - de hogy ennek nem egy mondatnak kéne lennie, hanem minimum kettőnek, az tuti. Kriminális, ahogy írsz. :)
"hol lehet elhelyezkedni, amennyiben hallottam itthon..."
Hát amennyiben hallottad itthon, bárhol elhelyezkedhetsz, ahova felvesznek...
"itt nincsen sok sorozatgyilkos, akik miatt kell ez a szakma"
Ki mondta, hogy miattuk kell? Egyáltalán nem csak róluk szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!