Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Aki jártas ebben légyszi...

Aki jártas ebben légyszi segitsen! Mit kell tennem?

Figyelt kérdés

Nyáron külföldre költöznék kiskorú gyermekeimmel,ezt jeleztem az iskolában,az igazgató azt mondta hogy csak úgy irathatom ki ha szeptember 1-töl már a másik iskola igazolást ad hogy oda fel vannak véve.

1

Itt várólista van,nem biztos hogy addig felveszik

2

Ha innen iratom be őket az sem járható mert két helyre nem járhatnak

Mi ennek a menete?

Az igazgató azt mondta hogy 10óra hiányzás után rendőrségi eljárás indul ellenem

Ez igaz ?

2018. máj. 28. 20:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom 50 óra hiányzás után vannak intézkedések.

Tedd át a gyerekeket magántanulónak, és vagy kijárják úgy a sulit, hogy hazajárnak vizsgázni, vagy csak ideiglenes lesz, amíg fel nem veszik őket a külföldi suliba.

Nálunk nem volt ezzel probléma... A tanárom kijelentett, és amikor kiköltöztünk, megkérdezte hogy mi lesz az iskola neve. Elküldtem neki és ennyi volt. Nem volt semmi probléma, pedig majdnem 3 hónapot kihagytam iskolából. Bát ez az egész úgy 4 éve lehetett.

2018. máj. 29. 02:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Fel kell függeszteni kérvénnyel a tanulói jogviszonyt, legalábbis nálam ez így volt. Külföldre mentem tanulni önerőböl és ugye 2 suliba nem lehetsz bejelentve, tehát felfüggesztettem a jogviszonyt, majd beiratkoztam a másik iskolába, de nagyjából ennyi is volt az egész. Szerintem a te esetedben is lehetséges ez.
2018. máj. 30. 06:23
 3/3 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Azt lefelejtettem, hogy ha a gyerkőcöt felvették a másik iskolába utána már meg is tudod szüntetni a jogviszonyt, addig viszont fenttartod magadnak a kiskaput!

2018. máj. 30. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!