A szakorvos képzést végezhetem külföldön?
Pontosan az lenne a kérdésem ha elvégzem itthon az Általános Orvosi Kar hat évét, akkor utána a szakosodást végezhetem külföldön (Németország, Anglia stb.)? Milyen feltételekkel lehetséges ez, persze ha van ilyenekre lehetőség.
Még lenne egy másik kérdésem is. Külföldön milyen az orvosi? Főleg európai országok érdekelne, de nyugodtan említsetek másokat is. Milyen támogatásokra van lehetőség? Vagy ez egyetem függő és a felvételi követelmény is? Előre köszönöm a válaszokat!
Külföldi orvosi egyetemekről nem tudok véleményt mondani. Egyes országokban a felsőoktatás ingyenes vagy ösztöndíjakkal támogatott, ennek egyetemenként kell utánanézni.
A szakorvosképzést természetesen végezheted külföldön, két dolgot vegyél azonban számításba:
1) Már hallgatói szerződés van, tehát vissza kell jönnöd X évre vagy ki kell perkálni a képzésed költségeit. (Tudom, jól keresnek az orvosok, de 12 misi még a kinti fizuból sem három hónap és tud fájni.)
2) Szakorvosként értékesebb vagy kinn (ha praktizálnék, ezt csinálnám). Végzés után nálunk sokan meglepődtek, hogy hiába a jó kis orvosi diploma, valahogy a müncheni topkórházak nem kapkodtak a pucér fenekű rezidensek után... hanem a fejvadász cégek inkább kisebb iparvárosok kiürülő kórházaiba nyomogatták be őket, gyakran nem igazán az álomszakba. Szóval azt is fel kell mérni, hogy jó helyre tudsz-e bekerülni. Érdemes kimenni Erasmusszal vagy egyéb gyakorlatokkal és helyet csinálni, különben lutri, hogy hová kerülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!