Personal statement skót egyetemre (pl. University of Edinburgh/Aberdeen)?
Off kicsit de itt Notts jobb mint Edinburgh ;)
www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings
Én idén adtam be, őszintén szólva nem kis macera. Nekem sem volt túl sok versenyeredményem, de milestonosként az intézetben rengeteg modult megcsinálva ezeket mind beírhattam a PSembe.
0. Ha még lehet, csatlakozz a Milestone Intézethez vagy az Engame Intézethez. A Milestoneba kicsit nehezebb bejutni, tandíjuk van, de kaphatsz rá ösztöndíjat. Nézd meg mielőbb, hogy lehet-e, ilyenkor zárulnak le a jelentkezési időszakok.
1. Döntsd el melyik szakot szeretnéd. Szakválasztástól függően fog változni, hogy mennyire nehéz bekerülni-pl. egy teologyra v historyra a legtöbb helyen simán bejutsz, míg medicinere külföldiként nagyon kevés esélyed van.
2. Tudd, hogy a skót egyetemek Eus és skót diákoknak nagyon kis arányban adnak offereket (feltételes felvétel), mivel az állam leszabályozza ezen diákok maximális számát. És, utána St. Andrews, Edinburgh és Glasgow szinte minden esetben 3 emeltet is fog kérni
3. Ha a Brexit olyan fordulatot vesz, gondolkozz el Anglián, nem olyan vészes a diákhitel.
4. Számold ki, tudjátok-e a fedezni a megélhetési költségeket. Illetve, úgy hallottam, Skóciában egy maintenance loant is felvehetsz, de ez nem biztos, ennek járj utána
5. Gondold ki, melyik egytemekre mennél. unistats.ac.uk, university.which.co.uk/courses ad statisztikákat a végzés utáni kilátásokról, QS ranking, Time ranking, Guardien ranking, stb. ad az egyetem akadémiai reputációjáról. Az, hogy Aberdeen gyenge lenne, egy tévedés- a fent felsorolt háromhoz képest az, de amúgy egyáltalán nem egy rosszabb eegyetem. Fontos, hogy elsősorban a saját szakod rangsorolását nézd, az fog számítani!
6. Nézd meg szívesen laknál-e az adott városban. Glasgowban pl. most fellángolt a bandaháború, keress statisztikákat, és ha ez zavar, akkor ne jelentkezz oda.
7. (Ezt veheted az 5. elé is) PS: Használj egy online guideot, pl. [link] vagy [link] Hagyj rá időt, gondolkozz már a nyáron azon, hogy miért rajongsz a szakodért (nekem ez volt a legnehezebb), és állj neki a tényleges megírásnak legkésőbb novemberben.
8. Irass egy tanároddal ajánlólevelet. Lehetőleg a szakreleváns tanároddal vagy az osztályfőnököddel, fontos, hogy szép dolgoakt írjanak rólad.
9. Nézesd át a PSedet angoltanároddal, angolul jól író barátaiddal, stb.
10. Ha kaptál offereket, készülj az érettségire, nyelvvizsgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!