University of Edinburgh? Mik a pontos követelmények? Tényleg lehetetlen bejutni? Megéri odajárni?
Azt olvastam az oldalukon hogy 3 emelt szintű érettségi vizsgát kérnek 80% felett. Annyira remélem, hogy csak valamit félreértettem... És amúgy tényleg minden képzés ingyenes? Ha medicine szakra akarok menni akkor is?
Tavaly voltam kint Edinburgh-ban és elvarázsolt és képes vagyok mindent megtenni, de azt hiszem a 3 emelt meghaladja a képességeimet főleg ilyen százalékos arányban...
Van esetleg valaki akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata?
Az angol oktatásban a középiskolások 3 tantárgyat tanulnak az utolsó két évben. A természettudományos képzésről tudok nyuilatkozni. Tehát ott egy 30 tanórás hétből 10 óra jut a kémiára. Ezzel szemben Magyarországon heti egy kémia óra van, ami utolsó évre eltűnik. Viszont az angol egyetemen nem kezdik el majdhogynem előlről tanulni a kémiát és a biológiát, hanem az emelt szintről indulnak. Így indulhat pl. genetika, mikrobiológia ALAPSZAK, hiszen van egy alap tudás. Ezzel szemben Magyarországon ez csak mesterképzésben elérhető.
Egyébként ha nagyon eltökélt vagy, akkor 2 opciót tudok ajánlani. Első, hogy maximálisan ráfókuszálsz arra a három tantárgyra és a többi tantárgyaidra max az órán figyelj oda, de ne vesztegesd az idődet vele. Vagy második opció, hogy egyetem helyett egy college-ba jelentkezel és megcsinálod az A levelt, amivel felvesznek az egyetemre.
Ha kevésbé mersz kockáztatni, akkor végezz el egy alapképzést Magyarországon és jelentkezz kint mesterre.
Viszont a medicine szak kicsit bonyolult lehet, elvégre az az orvosi képzés.
Egyébként nem tudom, hogy hol látrad, de nem ingyenes a képzés. 9ezer font környékén vannak a brit és eu-s diákok tandíjja. Viszont felvehetsz diákhitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!