Az igaz, hogy az ELTE TTK Biológia nagyon rossz?
Sajnos igaz, legalábbis az én meglátásom szerint. Ennek bővebb okairól itt már írtam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
A 3-as, 11-es és 16-os hozzászólásokat olvasd el, azokban benne van a véleményem.
Az ELTE TTK Biológus képzése az egyik legjobb az országban. Különösen az elméleti biológia, evolúcióbiológia, immunológia, etológia szakirányok kiemelkedőek.
Debrecenben jó az ökológia, Szegeden a molekuláris biológia, Pécsett az orvosi biológia. Az Állatorvosi Egyetem biológia képzése zoológiából jó. A többi képzési helyet viszont nem ajánlanám, azok korábbi főiskolákból lett kvázi-egyetemek.
Ha rosszat hallottál róla az téves információ. A nemzetközileg sikeres biológus kutatók többsége az ELTE TTK-n végzett. Az viszont igaz, hogy egy Biológia alapszakkal (BSc) önmagában nem sok mindent tudsz kezdeni, ebben a szakmában a teljes képzési ciklus az MSc-t és a PhD-t is magában foglalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!