Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Lelki problémák és külföldön...

Lelki problémák és külföldön tanulás?

Figyelt kérdés
Még csak az első félévemet végeztem el az egyetemen, de gondolkozom azon, hogy jó lenne kimenni egy külföldi félévre, mégse vagyok benne biztos, hogy nekem való. Az ok: hajlamos vagyok a lelki nyűgökre, másfél éve a pánikkal gyűlt meg a bajom (ezt már egész jól kezelem), ebben a félévben erős szorongás gyötört, érzékeny vagyok, megfelelési kényszerem van, stb. De ezeken mind dolgozom, mégis elgondolkodtat, hogy vajon mi lenne, ha egyedül kéne megállnom a helyem távol a biztonságtól? Szerintetek épphogy megerősítene, vagy talán csak előhozná a legrosszabbat belőlem? Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel?

2018. jan. 30. 14:23
 1/4 anonim ***** válasza:
A környezetváltozás jót tenne, azt javaslom vágj bele.
2018. febr. 1. 10:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyen függő! Van aki alkalmas erre van aki nem. V színű Te az utóbbiba tartozol, kockázatos vállalkozás így!
2018. febr. 1. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a külföldi egyetem, ami azt hittem tök jó lesz, nagyon rosszat tett lelkileg, most azon dolgozom, hogy visszaépítsem magam mentálisan és testileg (vagy 20 kilót felszedtem :D). Sok tényezős dolog volt ez nálam (kapcsolat, pénz, munka), de így overall nagyon rossz volt.

Őszintének kell lenned magaddal, mivel ez vagy nagyon jó, vagy rossz lehet. Ha úgy érzed, a környezeted okozza a lelki problémáid, mindenképp jó ötlet a menés, de ha azt érzed, egy külföldi iskolában is ugyanazok lépnének fel, mint itt, akkor lehet nem tanulnod kéne menni, lehet nem külföldre, lehet csak fél év kell neked egy magyar tanyán állatkák és természetközelben. :)

Esetleg menj el beszélgetni egy pszcihológushoz, segíthet az okok felfedésében, nem ciki dolog, de nem tudom innen a gép elől megmondani neked, hogy lelkileg jót tenne-e, ha itthagynál mindent és elmennél az ismeretlenbe.

2018. febr. 4. 09:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) A környezetemmel most már minden rendben van (korábban volt pár rosszabb dolog, azóta vagyok hajlamosabb ezekre), inkább azzal van gond, hogy mindent túlgondolok. Ez a külföld dolog pedig eléggé zsákbamacskának tűnik, volt olyan ismerősöm, akit szintén eléggé "tönkre tett", viszont ismerek olyat is, aki félénk természetű, mégis nagyon jól érezte magát, az önbizalma is nőtt. Azért vonz a lehetőség, igyekszem addigra erősebbé válni, nem akarok mindent kihagyni azért, mert túlaggódom.
2018. febr. 6. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!