Ha külföldön akarom folytatni az egyetemi tanulmányaimat, akkor azt teljesen elölről kell kezdenem?
Figyelt kérdés
Jelenleg az 5. Félévemet csinálom mérnökinformatikus szakon. Ha kint szeretném folytatni az egyetemet( konkrétan Dániában vagy Svédországban) akkor ott teljesen elölről kezdem az egészet, vagy fogadnak el az itthon megcsinált tárgyakból? Ahogy néztem az egyetemek tanterveit, vannak olyan tárgyak amik voltak már nekem is. (Legalábbis név alapján).
Van itt olyan aki volt hasonló helyzetben? :)
Köszi a segítséget :)
2018. jan. 2. 22:43
1/9 anonim válasza:
Ha itthon magyarul teljesítetted a tárgyaid kint nyilván nem fogadják el, hiába hasonló a tárgy neve. Ha angolul csináltad akkor meg a kinézett egyetemmel kell ezt megbeszélned, mert ez teljesen rajtuk múlik már.
2/9 anonim válasza:
Mérnökinfo képzések 7 félévesek, miért nem csinálod már meg azt a 2 félévet itthon? Szerintem butaság elölről kezdeni az egészet, amikor ennyire vagy csak a diplomától.
3/9 anonim válasza:
Ui.: Köszönöm szépen az első válaszoló nevében is a lepontozást! Igazán leírhatnátok, hogy mi rosszat írtunk!...
4/9 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. En mindegyikotoknek adtam egy zoldet. A B elkepzelesem az hogy diploma utan jelentkezek mscre. Az itthon megszerzett diplomat elvileg elfogadjak kovetelmenykent :)
2018. jan. 3. 02:10
5/9 anonim válasza:
Az első válasz nem jó: a magyar nyelvű kurzusokat is elfogadják, ha tartalmilag hasonló a külföldi egyetem által tanítottal.
6/9 anonim válasza:
Nem fogadják el, hiába hasonló tartalmilag. Más nyelvű krediteket nem számítanak be.
7/9 anonim válasza:
#6 Ezt most lehet, hogy egy konkrét esetben így van, de elvileg az egész Bolognai rendszernek, kreditszámításnak az a lényege, hogy Europában egységes rendszerű, átjárható legyen a felsőoktatás. Nem értem mi szerepe van annak, hogy milyen nyelven szerzi valaki a szakmai tudását. Ha egyébként beszéli, használja az adott nyelvet (angol, német, stb.).
8/9 anonim válasza:
Az lenne a legjobb, ha ráírnál az adott egyetemre, hogy mi a helyzet náluk. Én Angliában élek, itt elég rossz a helyzet ilyen téren, így biztosan jobban megérné, ha mesterre jelentkeznél. Dániáról és Svédországról nem tudok nyilatkozni.
9/9 anonim válasza:
Hívd fel a SCEDA-t, ami pont egy olyan szervezet ami ilyenekben segít. Én most szeptembertől szeretnék Dániába menni és tanulni. 2. Félévemet csinálom a BGE-n és nekem a SCEDA-s emberek azt mondták, hogy simán folytathatom majd 3. Félévtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!