Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » "Tovább"tanulás Németországban...

"Tovább"tanulás Németországban. Hogy működik?

Figyelt kérdés

Több kérdésem is lenne, és remélem, hogy kapok választ. :) Talán valaki volt már hasonló helyzetben (vagy ismer valakit, aki volt) és esetleg le tudja írni a tapasztalatait.

1. Milyen feltételekkel lehet Németországban egy Ausbildung-ra jelentkezni? (Ez egyébként olyasmi, mint nálunk az OKJ, érettségi vagy 10. osztály után lehet menni). Telefonáltam a német nagykövetségre, ahol valami olyasmit mondott a nő, akivel beszéltem, hogy csak akkor lehet kint megcsinálni egy ilyen képzést, ha itthon nincs ugyanilyen, de írjak a nagykövetségnek és majd ők mindent elmondanak. Írtam, de azóta sem jött válasz, és nagyon szorít a határidő.

2. A másik problémám az érettségivel kapcsolatos. Mivel Németországban pont fordítva van az osztályozás (az 1 a legjobb, az 5 legrosszabb jegy), ezért nem tudom, hogy ilyen esetben, hogy számolják (át) a jegyeimet? Egyáltalán automatikusan történik ez (mármint az iskolában tudják és alapból a saját rendszerükben számolják), vagy van ennek valamilyen hivatalos menete? Mondjuk a bizonyítvány megfeleltetése vagy hasonló.

Egyáltalán hol tudnék ezeknek a dolgoknak utánakérdezni? Ha személyesen megyek be a nagykövetségre, akkor nagyobb valószínűséggel kapok választ?

Előre is köszönöm a segítséget!

2010. jún. 2. 11:21
 1/1 anonim válasza:

Szia!

Én voltam kint németországban tanulni, de az "Ausbildungig" nem jutottam el mert hazajöttünk...

De azt tudom, hogy a bizidet nem adhatod be nekik csak úgy hanem el kell vinned hivatalos fordítóhoz aki pár ezer forintért lefordítja neked, mert csak azt fogadják el...

És abban bisztos vagyok , hogyha bemész a nagykövetségre ott válaszolnak a kérdéseidre,mert eggyim ismerősöm is bement és rögtön válaszoltak neki, de az is elég ha minden nap írsz egy e-mailt nekik, és 2 szer betelefonálsz!! ha nem hagyod őket békén és erőszakoskodsz akkor tuti válaszolnak majd!!:) a nővérem is ezt csinálta!!XD

SOK SIKERT!

2010. jún. 17. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!