Kanada, Ausztrália esetleg Skócia?
Hey,
Idén érettségizem és Pszichológiát szeretnék tanulni (Igen tudom, hogy nagyon nehéz magyarul is nem, hogy idegen nyelven) viszont itthon elég szűkös a lehetőségeim spektruma.. Itthon 2 hely játszik, de külföldön szeretnék tanulni és élni is a későbbiekben. Leginkább Kanada tetszik, pontosabban Vancouver -> University of British Columbia. Hasonlóan, de minimálisan kevésbé Ausztrália fogott meg, itt még nem néztem ki egyetemet. Skócia a SaaS miatt érdekelne.
A kérdésem az, hogy az említett 3 helyszínen finanszírozható-e egy alapképzés önerőből (Tanulás mellett off-campus melóval) avagy sem. Ha igen, akkor milyen lehetőségeim vannak rá? Leginkább Vancouverben érdekelne, ha ott sehogy sem jön ki a matek, akkor másodsorban Sydney, Melbourne ás Brisbane érdekelne. Előre is köszi a válaszokat és a figyelmet.
A kanadai egyetem bitang drága. Nem olyan drága, mint az amcsi, de attól még bitang drága.
Az ország legeslegdrágább része Vancouver s környéke. Az ott született kanadaiak rendre hagyják el a várost, hogy az agglomeráció agglomerációjába költözzenek, mert ők maguk se tudják fenntartani önmagukat. Leginkább az ingatlanok megfizethetetlenek, bérlésre is, mivel rengeteg gazdag ázsiai vándorolt be elmúlt 10 évben a környékre, ami orbitálisan feltolta az árakat. De a sima hétköznapok se olcsók (én Albertában, Canmore környékén laktam határozott ideig, s mindenki azt mondta, hogy az a rész (Calgary s 100km-es környezete) a második legdrágább pontja az országnak, Vancouver után). Külföldiként diákmunka korlátozott (nem azt mondom, hogy nincs, de korlátozott).
Ausztrália kevésbé drága, de több a pók. Ottani melózási szabályokat nem tudom, csak azt, hogy szintén eléggé nehéz európaiként.
Skócia a 'legkönnyebb' lehetőség, vannak ingyenes egyetemek, s nem elképzelhetetlenül drága az élet se, csak ugye kemény az akcentus, amit szokni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!