Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Kanada, Ausztrália esetleg...

Kanada, Ausztrália esetleg Skócia?

Figyelt kérdés

Hey,

Idén érettségizem és Pszichológiát szeretnék tanulni (Igen tudom, hogy nagyon nehéz magyarul is nem, hogy idegen nyelven) viszont itthon elég szűkös a lehetőségeim spektruma.. Itthon 2 hely játszik, de külföldön szeretnék tanulni és élni is a későbbiekben. Leginkább Kanada tetszik, pontosabban Vancouver -> University of British Columbia. Hasonlóan, de minimálisan kevésbé Ausztrália fogott meg, itt még nem néztem ki egyetemet. Skócia a SaaS miatt érdekelne.

A kérdésem az, hogy az említett 3 helyszínen finanszírozható-e egy alapképzés önerőből (Tanulás mellett off-campus melóval) avagy sem. Ha igen, akkor milyen lehetőségeim vannak rá? Leginkább Vancouverben érdekelne, ha ott sehogy sem jön ki a matek, akkor másodsorban Sydney, Melbourne ás Brisbane érdekelne. Előre is köszi a válaszokat és a figyelmet.

2017. nov. 25. 15:33
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Skóciában, úgy tudom, ingyenes a felsőoktatás. Éttermi, konyhai, hoteles munka mindig van, normális főnökkel meg lehet beszélni, hogy csak hétvégeket illetve iskolai szüneteket tudsz vállalni. Fel lehet venni diákhitelt is, amit csak akkor kell visszafizetned, ha elkezdesz dolgozni és egy bizonyos évi meghatározott összegen felül keresel, tehát ha pl. utána egész életedben minimálbérért dolgozol, akkor egyáltalán nem kell visszafizetned. Legalábbis én így tudom.
2017. nov. 25. 15:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A kanadai egyetem bitang drága. Nem olyan drága, mint az amcsi, de attól még bitang drága.

Az ország legeslegdrágább része Vancouver s környéke. Az ott született kanadaiak rendre hagyják el a várost, hogy az agglomeráció agglomerációjába költözzenek, mert ők maguk se tudják fenntartani önmagukat. Leginkább az ingatlanok megfizethetetlenek, bérlésre is, mivel rengeteg gazdag ázsiai vándorolt be elmúlt 10 évben a környékre, ami orbitálisan feltolta az árakat. De a sima hétköznapok se olcsók (én Albertában, Canmore környékén laktam határozott ideig, s mindenki azt mondta, hogy az a rész (Calgary s 100km-es környezete) a második legdrágább pontja az országnak, Vancouver után). Külföldiként diákmunka korlátozott (nem azt mondom, hogy nincs, de korlátozott).

Ausztrália kevésbé drága, de több a pók. Ottani melózási szabályokat nem tudom, csak azt, hogy szintén eléggé nehéz európaiként.

Skócia a 'legkönnyebb' lehetőség, vannak ingyenes egyetemek, s nem elképzelhetetlenül drága az élet se, csak ugye kemény az akcentus, amit szokni kell.

2017. nov. 25. 18:00
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Australia is just as expensive as Canada, you have to be "well off" wealthy to be able to maintain your diploma + sustain your every day expenditure. I would say that, in my experience only rich ppl kids can afford from overseas. You have more options when you're a qualified tradesman....
2017. nov. 26. 23:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a zöld pacsi. (#3 Thank you too)
2017. nov. 27. 08:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Azóta???
febr. 3. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!