Koppenhága, Stockholm vagy Norvégia?
Sokan írtak rosszat Dániáról azaz Koppenhágáról. Álítólag nehéz a nyelv és a város sem olyan izgalmas. Nem fogom megbánni, ha Koppenhágát kizárom?? Olyan szép város de Stockholm is szép. Nem tudok választani, de inkább Svédországhoz húz közel a szívem vagy nem tudom.:( Ugye nem fogom megbánni, ha inkább Svédországot választom Dánia helyett :(
És tudtok nekem írni olyan Norvég várost ami a havas hegyek alatt van és gyönyörű? A válaszokat előre is köszönöm! :)
Költözés szempontjából és turistáskodáshoz is mindhárom gyönyörű hely szerintem, na meg drága is. Viszont Stockholm és Koppenhága között ha választanom kéne, szerintem én is Stockholmot választanám. A dán egyébként számomra is nehezebbnek tűnik kiejtésben.
Norvégiában pedig rengeteg gyönyörű és havas táj van, ezek főleg a fentebbi területek, ahol kevesen laknak: Trondheim és a felette lévő városok, Bodø, Tromsø, Hammerfest, Mosjøen, Harstad stb.
Bármelyiket is választod, kétlem, hogy megbánnád, ha érdekel Skandinávia.:)
A dán nyelv undorító :(
Mondjuk a koppenhágai dialektus sokkalta könnyebb, mint az észak-jutlandi.
Ja, és Koppenhágának két nagy baja van:
1) mivel ott lakik az országnak egy nagy százaléka, így a bűnözés is ott koncentrálódik; persze ez még mindig egy eléggé minimális szám, de egyre többet hallani bandatevékenységeken alapuló bűntényekről is adott külvárosi részeken
2) ISZONYAT DRÁGA. De még a drágánál is drágább.
Meg ugye a dán időjárás is borzalom, mert vagy esik, vagy esni fog.
Tudom miről beszélek, itt élek :( (mármint nem Koppenhága, de Dánia).
Svédország szebb, izgibb.
Norvégiával meg az a bibi, hogy borzasztóan drága. Ha nem úgy megy ki az ember, hogy van munkája, akkor nagyon gyorsan nagyon nagy bajba kerülhet. Ha jól tudom a legdrágább európai ország
Kicsit régi kérdés, de én is ugyanebben a helyzetben voltam, így leírom a logikámat :D
Norvégiát zártam ki elsőként. Megnéztem Oslo-t és egy rondácska, kissé unalmas kisvárost találtam, ahol minden baromi drága. Norvégia vidéken gyönyörű, de nem volt kedvem egy szép, ámde unalmas faluban élni. A falut azért írom, mert a többi város még Oslonál is kisebb és unalmasabb. A 3 közül talán innen a legdrágább hazalátogatni is, és Norvégia nem EU tag, bár nem tudom, hogy ez okoz-e bármi gondot.
Koppenhága gyönyörű és élettel teli (legalábbis, amikor nyáron ott jártam az volt). Közel van Malmö is, ha kicsit Svédországba akar menni az ember. Viszont ez is nagyon drága, ronda a nyelv (mintha öklendeznének az emberek) és Dániára is áll, hogy ha kimozdulsz a fővárosból, akkor gyakorlatilag csak falvakat találsz. Ráadásul itt még az a gyönyörű természet sem jellemző, mint ami Norvágiára.
Stockholm maradt hát, ide is költöztem végül. Szerintem a 3 közül ez a legszebb, a legnagyobb, talán nem olyan pezsgő, mint Koppenhága, de azért unalmasnak sem mondanám. A 3 közül a legolcsóbb is (bár azért az olcsó jelzőt nem használnám rá más kontextusban :D), Budapestre néhány ezer forintból el lehet látogatni. Svédország sem bővelkedik gigapoliszokban, de mondjuk Göteborg majdnem akkora, mint Oslo, Malmöből meg át lehet ruccanni Koppenhágába, szóval a svéd vidéki élet még így is jobb a többieknél. Fent északon pedig vannak havas hegyek, meg sarki fény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!