Megéri külföldön MSC-t szerezni?
Igen, ezek lemaradtak:
Gazdasági alapszak után (BCE) szintén ilyesmi MSC lenne, és a választott ország nyelvén tanulnám, nívós egyetem, hogy aztán ott is maradjak.
Nekem, aki világéletében a jövőjét az USA-ban képzelte el, semmi sem kötött a városomba(sem barátnő, sem komoly barátságok), nekem megérte.
Nyelvtanulás szempontjából is jól jött(hiába voltam egy kifejezetten jó szinten, akkor is sokat formálódott a nyelvem, emellett itteni törvényekkel, felfogásokkal találkoztam, ami megint kellett.
Gazdasági területen dolgozom.
én Dániában csinálom, ott "ingyenes"*
* az oktatás igen, az élet nem, de eléggé jó diákmunka struktúrájuk van
nem igen hallottam még senkit külföldi MSc miatt utólag panaszkodni, szóval szerintem megéri
max annyiban nem, ha utána hazamész, s kint hozzászoktál a jóhoz, aztán vissza a 'magyar valóságba'
+ a hazai munkaerőpiacon annyira nem is feltétlenül kiugróan nagy előny a külföldi MSc (mármint persze előny -főleg a nyelvtudás miatt is-, de a fizud nem igen tornássza fel annyira, mint amennyire 'bátor' és komoly lépés volt külföldön tanulni); persze általában kinti MSc után kevés embernek cél hazamenni
szóval csináld!
csak kell TOEFL/IELTS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!