Cserediák programokok hogy működnek, mik a tapasztalatok?
Sziasztok! Külföldi cserediák programon (gimnázium) vett már részt valaki? Milyen volt? Hogy működik egy ilyen? Fizetett, vagy nem fizetett fogadószülőkhöz érdemes menni? Jól be lehet illeszkedni? 4 éve heti 6 németórám van iskolában, alapszinten beszélem a nyelvet.
Német nyelvterület, elsősorban Németország érdekelne. Legalább fél évre mennék. Ennyi idő alatt meg lehet tanulni felsőfokig?
Aki tud jó cserediákprogramokat, ne tartsa magában. Mennyi egy félévért a reális ár?A családi kassza milliókat nem tud rászánni, ösztöndíjat lehet ilyenre kapni? Illetve olyan nincs, hogy kollégiumban, nem családoknál vagyunk (család vagy kolesz a jobb?)?
Tudom, hosszúra nyúlt, de köszönök minden választ.😉
Szia,
többféle lehetőség van. A leginkább kassza kímélő, ha a te családod is fogad egy cserediákot, így nagyjából az utazás költségeit kell kifizetni. Ha nem fogadtok cserébe, úgy más milliós a költség (2-3).
Fél évre nem érdemes menni, egyrészt a magyar suliban már lemaradsz, szóval legalább egy év, és jobban jársz, ha évet halasztasz (kihagysz egy évet). A Rotary klub szervez ilyeneket, érdemes ott érdeklődnöd a lehetőségekről.
Mindenképp megéri, 1 év után tuti felsőfokkal jössz haza, változik a világlátásod, szemléleted, és sokkal önállóbbá válsz.
Remélem segítettem. Nekem rengeteg ismerősöm gyereke volt már kint, az enyém most készül kimenni.
Nagy döntés! Beszéld meg a családoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!