Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » MIT felvételi gyenge matekered...

MIT felvételi gyenge matekeredményekkel?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nagyon szívesen járnék az MIT-ra, mint tudjátok ez a világ egyik legjobb egyeteme. A honlapjukon azt írták, hogy individualitást keresnek, és igazi embereket, nem pedig robotokat. Szerintetek érdemes lenne megpróbálnom? Minden évben vagy 4000 diák jelentkezik, és 150-nél is kevesebbet vesznek fel. Ezek mind kitűnő tanulók. Én nem vagyok jó a reál tantárgyakból, csak bioszból, azt viszont nagyon szeretem. Egy elit budapesti gimibe járok. Elég jó tanuló vagyok, kicsit lusta, talán a kémia, fizika menne is, ha erőt fektetnék bele, most is 4-est kaptam fizikából. Lenne esélyem? Azt se tudom hol kezdjem. 16/F

2017. ápr. 2. 14:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán.

Egyébként a tandíjra való meglenne? 40000 dollár körül mozog a tandíj évente (kb 12 millió forint).

2017. ápr. 2. 14:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Minden külföldi diáknak hatalmas kedvezményeket adnak
2017. ápr. 2. 15:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze, embereket szeretnének, nem robotokat, de ha nem vagy kitűnő és nem nyertél nemzetközi versenyeket, szóval még egy magyar éltanulóhoz képest sem vagy kiemelkedő, ne számíts arra, hogy felvesznek. Ez a világ egyik legjobb egyeteme, nem tudsz olyan dolgot írni a jelentkezésedben, ami előnyt fog jelenteni olyan emberekkel szemben, akik tényleg kiválóak. Persze, meg lehet próbálni és sok sikert hozzá, de pláne úgy, hogy "lusta vagy" egy csomó tantárgyhoz, nem sok esélyt látok.
2017. ápr. 2. 16:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszem belehúzni, jövőre mennék OKTV-re is.
2017. ápr. 2. 18:51
 5/6 anonim ***** válasza:
54%

oda ilyen kis zseniket vesznek fel

minimum keruleti meg megyei versenyeket kell nyerned tobb tantargybol, vagy legalabb egy tantargybol kell lenned orszagos legjobb szinten

emellett pedig folyekonyan kell tudnod beszelni angolul es a techniaki szoveget is tudnod kell olvasni/ertelmezni

es ha ez mind megvan, akkor anyuekat kuldd el OTP-t rabolni, mert nincs az a hazai atlag magyar kereset, amibol ezt meg lehet finanszirozni

bocs, kivanom hogy sikeruljon, de sajnos ez a szomoru igazsag

amugy ne add fel, kezdd ott, hogy keresel olyan magyarokat akik az MIT-ra jartak (mar ha leteznek egyaltalan) es tudj meg roluk mindent, ok hogy csinaltak? Mert ha tolunk nem sokat, toluk biztos sokkal tobbet fogsz megtudni arrol, hogyan kell oda bekerulni!

2017. ápr. 4. 22:15
 6/6 anonim ***** válasza:
54%
Ez biztos nem egy fake kérdés? Mert gyenge képességekkel reál tárgyakból még egy ELTE biológia szakot se tudnál elvégezni. Ott is van matek, fizika, kémia nem is kevés.
2017. ápr. 9. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!