GMAT/GRE és TOEFL/IELTS-ről valaki valamit?
Külföldi mesterképzésre szeretnék menni, de nem tudom ezek közül melyik kettőt érdemes a leginkább megcsinálni és mennyivel a jelentkezés előtt.
Több egyetem is szóba jöhet, de még nézelődöm.
Ti hogyan készültetek ezekre a vizsgákra? Angol/matek tanár? Mennyire volt nehéz megírni?
Bármilyen tippet szívesen fogadnék.
TOEFLt vagy IELTSt csinálj, azt mindenhol elfogadják. Érdemes tudni, hogy ezeket a nyelvvizsgákat 2 év után meg kell ismételni, mert csak 2 évig érvényesek sajnos.
Személyes véleményem szerint a TOEFL könnyebb, ha neked nem gond, hogy számítógépen kell csinálni.
Korrigálnom kell az első válaszolót. A vizsgáknak nincs lejárati idejük, szimplán az egyetemek úgy gondolják hogy a nyelvtudásnak frissnek kell lennie. Nyilván nem akarnak felvenni valakit aki 10 éve egy szót nem beszélt angolul. DE magának a dokumentumnak nincsen lejárati ideje.
Szóval pl egy munkahelyen szerintem simán elfogadják a régebbi vizsgát is.
(Én a British Concilba jártam előkészítőre ott mondták.)
Akkor légy szíves, közöld a BC-vel, hogy a vizsgaközpont honlapján meg csak van lejárati idő, például ezen az oldalon:
ez: TOEFL scores are valid for two years after the test date,
a PBT oldalon meg: Scores remain valid for 2 years after your test date.
..és bár a British Coulcilt marhára nem érdekli a budapesti élet, de a honosítási tájékoztatón is ez van:
A TOEFL bizonyítvány és a bizonyítvány alapján kiállított honosítási határozat a bizonyítvány kiállítási dátumától számított két évig érvényes!
Én is úgy tudom, hogy a TOEFL két év után érvényét veszti, persze ettől még a CV-ben jól mutat.
Az eredményt hivatalosan 2-3 hétre ígérték, nekem egy hét múlva jött a jó hír.
Egyéb kérdésed ha van, dobj egy PM-t, másnak is hasznos volt amit írtam, szívesen segítek amiben tudok.
én TOEFL-t csináltam, 105 pont, pedig eléggé aggódtam
mentem élőnyelves tanfolyamra (meg előtte 7 hónapig voltam Kanadában :DD)
másiknál nem tudom melyik a jobb, az nekem nem kell egyetemre, de kanadai ismerősöm aki a GMAT-ot csinálta mondta, hogy tökre félt, mert nem tanult rá, aztán egy egyszerű kompetenciamérés jellegű volt kis matekkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!