Egy fél évre vagy egy évre kilehet menni pl az USA-ba ha még csak általános iskolába jársz?
És a nyelvtudást nézik?Pl van olyanra példa hogyha nulla vagy akkor nem vesznek fel,vagy ilyesmi.
Kérlek titeket,hogy csak normális válaszokat irjatok
Na először is. Nem álltalánosba nem valószinű hogy kilehet menni. Csak középiskolában (vagy attól fölfelé) van cserediák program.
Kettő. Igen nézik, hogy mennyire beszéled a nyelvet. Ill a te iskolád bírálja el, hogy kiket is akarnak kiküldeni.
Három. Nem te döntöd el, hogy hova szeretnél ki menni. ezt sorsolásos alapon nyomják. (álltalában)
Négy. Fél évre nem szoktak kimenni emberek. Vagy egy egész évre küldik ki őket (és ott kapnak jegyet esetleg halasztanak) vagy egy negyedre. (hogy legyen jegyük)
Kielégítő volt a válaszom?
Hat elso, nekem masak a tapasztalataim
Az teny, hogy altalanosban szoba sem allnak veled! Csak gimnaziumban, kozepiskolaban. A nyelvtudas csak az USA-nal szamit, mashol nagyon nem figyelik, persze kell egy alap. A te iskoladnak ehhez nem sok koze van, mivel a legtobb ilyen program fizetos. Nagyjabol ketmillio korulre rug egy ev. Negyedevre nem szoktak kimenni, csak fel ill. egy evre. Azt, hogy hova kerulsz nem "sorsoljak", hanem az alapjan valasztjak ki, hogy hol van a neked legmegfelelobb csalad. Arra figyelj, hogy kozepiskolasokat nagyobb varosokba nem kuldenek. (Az USA-ban mas a varos, mint Mo-n, eros tulzassal a tanyavilag is varos, ha van ut, folyoviz es aram)
De gondolom a kedves kérdező nem szertne 2 milkát leperkálni :)
Ezért is mondtam a cserediákos dolgot. Tudod amikor bekerülsz egy családba. Az Ő gyerekekük meg bekerül a te családodba :) Az ugyanis nem fizetős. Ahova én járok gimibe ott úgy nyomták, hogy vagy ők válogatták ki a gyerekeket vagy kisorsolták (bár ez utobbit nem szívesen alkalmazták).Persze ha minden áron kiszeretnél menni akkor rengeteg megoldás van :) Nyelvre viszont mindenképpen szükség van. Jó persze nem kell felsőfoku de azért az elvárják, hogy mondjuk tudjál kérni egy csomag rágót vagy pohár vizet. De miért érdekel ez ennyire? Ennyire elvágysz innen?
Szeretnék folyékonyan beszélni angolul,hiszen a világ bármely részén megtudom majd értetni magam.
Mióta feltettem a kérdést,azóta is jártam utána a dolognak,és általános iskolába is kilehet menni.Sőt,már szerveznek olyan programokat is,ahova 8 éves kortól lehet menni.És ők sem középiskolások még.
Amúgy jól gondolod nem szeretnék annyit leperkálni,de ha annyi hát annyi.Szerintem megéri.Nem is csak a nyelv miatt.Ismerősök is voltak már(igaz ők 15-16 évesen)és nagyon jól érezték magukat.Mellesleg amelyik programmal készülök menni,annyi kell,hogy nyáron minimum 10 x el kell menni a felkészítő órákra,és utána már lehet menni szeptembertől.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!