Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Minek lenne érdemes KINT...

Minek lenne érdemes KINT tanulni középiskola után?

Figyelt kérdés
Jövőre kiköltözik a család Angliába, én ott kezdem a főiskolát. Az a kérdésem, minek érdemes tanulni? Nálam már nincs olyasmi, hogy aminek szeretnék... ez nem érdekel. Olyasmi érdekel, ami tényleg jó, és a későbbiekben jól el tudnék helyezkedni.
2010. máj. 8. 19:16
 1/10 anonim válasza:
mindenképp a nyelv miatt, manapság már nagyon fontos.. legfőképp, mert mindenki tud több nyelven beszélni, munkahelyen fontos, felsőfokú intézménybe enélkül nem vesznek fel, mivel jelentős plusz pontokat jelent. Valamint a magyarral szarra se mész..
2010. máj. 13. 16:44
 2/10 A kérdező kommentje:
szerintem félreértettél :) nem úgy értettem, hogy miért kéne kint tanulnom, hanem milyen szakmát?:) nekem már nem számít, hogy tetszik-e vagy nem, az érdekel, jövedelmező-e.
2010. máj. 13. 19:27
 3/10 anonim válasza:
jaa bocsi, figyelmetlen voltam. :S De mindenképp olyat válassz, amit nem unsz meg, amit szeretsz csinálni, amilyen munkát szívesen elvégzel mert hosszútávon nem utolsó dolog. olyan ne légy, amiből sok van, válassz olyat, mi ritka.
2010. máj. 15. 12:10
 4/10 A kérdező kommentje:
nem probléma :) igen, tényleg valami ritkaságszámba menő szakmát kéne választanom, de sajnos elképzelésem sincs, pedig egyre közeleg :S
2010. máj. 15. 20:26
 5/10 anonim válasza:
Ne stresszelj rá nagyon, különben rád jön a "kapuzárási pánik" MEgtalálod a választ. Nézz körül neten, valami állásajánlatos oldalakon, vannak fenn erről adatok, hogy melyek a keresettebb állások, de nehéz előre látni 5évet.. Előző volt és az azelőtti. (: 15/L
2010. máj. 15. 20:46
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. máj. 16. 18:48
 7/10 anonim ***** válasza:
Én már kint élek egy ideje és szeretnék még tanulni, habár már van egy szakmám. Először is jó ha a nyelvet tudod legalább közép szinten, másodszor, a magyar érettségid nem fog érni semmit. Végig kell csinálni egy úgynevezett higher-s tanfolyamot és csak utána tudsz főiskolára vagy egyetemre menni. Ha megelégszel egy egyszerű szakmával is, akkor erre a kiegészítőre nincs olyan nagy szükséged (pl. fodrász, víz-gáz szerelő). Utóbbiak általában 1-2 év alatt megvannak és nagyon jól lehet velük keresni. Az oktatás itt nagyon drága, de egyszereű szakmai képzéseket lehet támogatással felvenni, ha regisztrálva vagy a JobCentre-nél. Érdemesebb lenne egy évet halasztanod és dolgoznod valahol, itt az átlag szülők gyermekei mind ezt teszik, mert annyira drága az oktatás és még az iskolaévek alatt is ez megy.
2010. máj. 18. 23:31
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod:)igen, már bennem is felmerült, hogy elmegyek pincérnőnek ( vendéglátós tételt angolul kívülről fújom) 1 évre mondjuk, egy kicsit megszedem magam és abból fizetném az oktatást. egy valamit nem értek, " utóbbiak 1-2 év alatt megvannak és nagyon jól lehet velük keresni" ez melyikekre vonatkozott?
2010. máj. 20. 14:13
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem az egyik volt osztálytársam költözött ki Angliába, mikor még gimis 2. volt. Ő nagyon szeret kint lenni. Magyarországon például meghúzták matekból és angolból is. Ott például kitünő tanuló. Az iskola büszkesége. A nyelv már a kisujában van. Emellett dolgozik is. :)

Egy barátom pedig 1 hónap múlva költözik ki. Orvosira szeretne menni. De egy évig az orvosi előtt felkészítőre fog járni, ahol csak nyelvet, bioszt, fizikát, kémiát és matekot fog tanulni.

Szerintem annyi lehetőséged lesz kint, hogy nem fogsz tudni választani. :)

Sok sikert a jövődhöz :)

2010. júl. 3. 21:27
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) ez biztató.
2010. júl. 4. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!