Ha Erasmus+ pályázatot elnyerek, ki is kell költöznöm az adott időszakra vagy ez nem feltétel?
Külföldön nem ugy működik az egyetem
Ilyet nem fogsz tudni megoldani, ott kell lenned
De egyébként ez is a lényege hogy nyelvet tanulj, más kultúrát ismerj meg
Ha igy tervezed ne is jelentkezz, feleslegesen ne vedd el a helyet értelmesebb emberek elől
Kedves Kérdező,
az erasmus egy teljes félévre szól, amit egy idegen országban töltesz, nyelvet tanulsz és közben ott folytatod a tanulmányaidat. Hazamenni természetesen lehet közben, de kijárni bizonyos időközönként a fogadóegyetemre nem lehet. Épp az a lényege, h a látókörödet bővítsd, új kultúrákat ismerj meg, új barátokat szerezz a világ minden tájáról..
Ahol én tanultam kb szakonként 3-4 ilyen tömbösített kurzus volt csak, természetesen az adott ország nyelvén. Én beszélem a nyelvet, de a külföldi diákok többsége nem, így ők nem is tudtak felvenni ilyeneket. Valamint a legtöbb helyen kötelező nyelvi kurzuson a jelenlétet is nagyon szigorúan ellenőrizték, kb 3x lehetett hiányozni. Az ismerőseim, akik más országban voltak Erasmuson szintén ezeket mondták, pl ezt a nyelvi órát, vagy ilyen "helyi ismeretek" órát. De egyébként az előző válaszolóknak igazuk van, így nem érdemes jelentkezned, és elvenned a helyet másoktól. Ez alapján túlzottan nem akarsz profitálni az egészből.
Egyébként melyik országról lenne szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!