Selye János egyetemre járó magyarországi diákok!? Jelentkeztem az egyetemre és honosítanom kell hozzá az érettségim. Azaz, mint kiderült nem kell, csak egy kérvényt benyújtani, hogy fogadják el, mivel megállapodás van a két ország között. DE!
A kérvényben leírják, hogy kell az érettségim és személyi igazolványom hiteles szlovák fordítása és a közjegyző által hitelesített másolatuk. Bementem az offiba és konkrétan lementem hídba a hiteles fordítás árától (50.000.-), ti mind kifizettétek ezt az összeget? Vagy én értettem félre vmit? Vajon feltűnne, ha nem hiteles lenne a fordítás? :D Nem lehet ezt valahogy kikerülni? Nem akarok ennyit kifizetni erre.
Trollkodó, unatkozó emberek kerüljenek, csak az írjon aki érdemben tud hozzászólni!
Mivel a közjegyzőnek megvannak a maga "jelvényei", amitől hiteles lesz a dokumentum, ezért eléggé feltűnő, hogy a fordítás hiteles(ített) vagy sem. :)
Mellesleg: oké, hogy nem akarsz kifizetni 50.000 forintot, de attól még 3+2 évig teljesen ingyen, tandíj, megkötés, "röghözkötés" és bármilyen más egyéb kötöttség nélkül fogsz tanulni, úgyhogy az egyszeri, bár magas összegek kifizetése úgyérzem még így is olcsóbb, mint MO-n tandíjat fizetni.
Amúgy keresd fel a kar Tanulmányi Osztályát a fordítással kapcsolatosan és szívesen tájékoztatnak róla. Kérdezz rá arra is, hogy lehet-e magyarországi fordítóiroda által kiadott és hitelesített fordítás, vagy kell-e keresni Szlovákiában fordító irodát, nehogy feleslegesen fizett ki annyi pénzt. Mellesleg, SK-ban talán sokkal olcsóbb, 20-30, max. 50 euró a hitelesítés, tehát lehet még az utzással együtt is jobban megéri Észak-Komáromban megcsinálni. Utána pedig egyből be is lehet vinni az adott karra.
Komárno legyen a továbbiakban Észak-Komárom, vagy Révkomárom, esetleg szimplán Komárom. :)
A felvidéki magyarok számára az (Észak-)Komárom. Valamint mégis jobban hangzik, mint a szlovák Komárno és senki nem fog rád környékbeli fanyarul nézni, mikor meghallja, hogy "Komárnó". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!