Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hosszabb vélemények, tapasztal...

Hosszabb vélemények, tapasztalatok a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemről?

Figyelt kérdés

Magyarországon élek, egy román határhoz közeli nagyvárosban. Most fogom kezdeni a 11. osztályt, elkezdtem nézegetni egyetemeket. Nemrég a kolozsvári egyetem honlapján olvastam, hogy van magyar nyelvű képzésük is. Gazdasági/kereskedelmi/üzleti szakok érdekelnek.

Szeretnék tudni pár dolgot az egyetemről, pl. mennyire szükséges a román nyelv a magyar nyelvű képzéshez, vagy úgy általában, milyen speckós dolgok kellenek a felvételhez (érettségi lefordítása, különféle papírok esetleg), mert sajnos semmi kötődésem az országhoz, egyszerűen csak olvastam az egyetemről és megtetszett. Leginkább azokra vagyok kíváncsi, akik már ott végeztek. pl. tanácsok, tapasztalatok, beszámolók. Nem sok mindent tudok a külföldi továbbtanulásról, eddig csak a miskolcival szemeztem. :)

2016. jún. 27. 14:31
 1/2 pici06 válasza:
100%
Szia.Igen,van magyar nyelvű képzés, de a román nyelv alapfokú ismerete nem lenne rossz, pláne ilyen szakoknál.De nyugi, sokan, akk itt tanulnak, azok sem beszélnek jól románul.A Babeş-Bolyain van felvételi, ami a jeg felét teszi ki, a másik fele az érettségi átlag. Én is oda szeretnék menni, csak magyar szakra.Az érettségi diplomát mindenképp le kell fordítani, a személyidről kell fénymásolat, keresztlevél hitelesített fénymásolata.Remélem, tudtam segíteni valamennyire.
2016. júl. 31. 11:25
 2/2 pici06 válasza:
Akik*, jegy*.Bocsi a hibákért, a billentyűzet miatt van.
2016. júl. 31. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!