Egyetemi felvételi rangsorok, ki ért hozzá?
Sziasztok. Nem tudom érdemes- e rangsort módosítanom az alábbi esetben.
A egyetemre szeretnék felvételt nyerni. Ezt írtem be elsőnek. B egyetemet írtam másodiknak. B egyetemen alacsonyabb a ponthatár. Számításaim szerint az érettségim nem lett túl jó, és A egyetemre nem fognak felvenni. B egyetre viszont igen.
Namost. Ha így hagyom a sorrendet, hogy A egyetem van elől B egyetem van 2.nak, és A egyetemre nem vesznek fel, akkor B egyetemen hatrányba kerülök azzal szemben aki ugyanannyi pontszámmal B egyetemet irta be elsőnek?
Ugyan ezen gondolkodtam kérdező!! :) Dejó hogy feltetted a kérdést. Ugyan igy csinálom én is és ezen parázok hogy lehet meg kéne cserélni a sorrendet.
De akkor most megnyugodtam
A rendszer a jelentkezőket sorbateszi, és a legutolsónak felvett ember pontszáma lesz a ponthatár, nem előre húzzák meg, így nem "csúszkálsz" a felvételi ponthatár alatt/felett.
Figyelj: ha neked és másnak ugyanannyi pontja van, akkor te nem kerülsz előnybe vele szemben, ha te első helyen, ő meg hátrébb jelöli meg. Ilyen szempontból lényegtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!