Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem
felvételi Magyaroroszágról?
Figyelt kérdés
Magyarországról szeretnék jelentkezni az egyetemre és nem beszélek románul. Meg lehet tanulni időközben annyira, hogy átmenjek a gyakorlati vizsgákon? Továbbá a felvételihez szükséges könyvet be lehet szerezni úgy hogy nem megyek ki személyesen? Bármilyen segítséget, információt szívesen fogadok! Köszi!
Mivel irasbeli vizsga van, amit le lehet tenni magyarul ezert az nem akkora gond. a vizsga 90%-ot er, mig az erettsegi atlag 10%-ot. ebbol lesz az atlagod, ami alapjan bejutsz vagy nem. ha jol tudom, felvetelikor, kulfoldieknek van egy roman nyelvvizsgajuk, de azon mindenki atmegy :D. viszont ha boldogulni akarsz, akkor meg kell tanulj romanul, mert kell majd menjetek korhazba es ott nem art romanul tudni, ha a paciens roman.Sok sikert! :)
2016. ápr. 26. 10:19
2/9 A kérdező kommentje:
Hogy megyek át rajta ha egy szót nem tudok románul? :D
2016. ápr. 26. 17:42
3/9 anonim válasza:
A beiratkozas is nehezkes lesz,ha nem tudsz romanul.
2016. ápr. 26. 18:51
4/9 anonim válasza:
Mindig akad valaki, aki segit :P. de tenyleg. en nem arra az egyetemre jarok, viszont nagyon sok ismerosom van ott, es ok mondtak, hogy beiratkozni be tudsz, max megkersz vkit, hogy segitsen. Ahogy hallottam lehet online jelentkezni, es azt a par szot szotar segitsegevel le tudod forditani. A roman vizsgan meg mindkenki atment, ugyhogy nem tudott egy szot sem. Es ha tenyleg ezt szeretned, egy par mondtatot akar meg is tanulhatsz addig. egy par alap mondtatot: hogy hivnak, honnan josz, hany eves vagy, koszones.
2016. ápr. 27. 09:53
5/9 anonim válasza:
A roman vizsga nem felveteli elott van, hanem az elso ev vegeig, pont azert mert nem mindenki beszeli. Nem mindenki ment el a vizsgara, vajon miert? Epp ezert nem is mindenki ment at. Nem kovetel kozepszintet, de azert eros alapot,vagy kicsit tobbet igen.
A gyakorlatok romanul lesznek, tehat muszaj megtanulni. Mivel az ido elorehaladtaval tobb a gyakorlat, mint az elmelet gondolom sejted miert.
Plusz gratisz, hogy a szakdolgozatodat az egyetem vegen romanul kell irni.
2016. ápr. 28. 07:29
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :) Van közületek aki odajár jelenleg? Kaptam privátban üzenetet, és ő nagyon le akart beszélni az ottani tanulásról saját negatív tapasztalatai miatt. Több véleményt is meghallhatnék! Hallottatok olyanról aki ott elvégezte estleg 2 év után át tudott jelentkezni itthonra? Magyarországiak sokan vannak?
2016. máj. 10. 17:19
7/9 anonim válasza:
A felvételihez nem kell románul tudni, de később meg kell tanuld, mert a gyakorlatok románul vannak (még a magyar vagy angol csoport számára is), és a disszertációt is románul kell írd.
Általában azoknak van "negatív tapasztalata", akik idejönnek Magyarországról, mert azt hiszik, hogy ez egy link egyetem ahol átmész mint kacsa a vízen, és megvan az orvosi diplomád! Hát ők nagyon fel szoktak sülni, és ha Te is csak ezért akarsz idejönni, akkor valószínűleg Te is fel fogsz!
2016. máj. 11. 07:27
8/9 anonim válasza:
Mondjuk disszertáció mesterképzésen nem igen van:D
Az max. diplomadolgozat, mivel ez még mindig nem doktori képzés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!