Milyen nehézségű az Imperial College London által megkövetelt színvonal MsC Computer Science kurzuson?
Az Imperial a helyi BME mivel hasonloan muszaki targyakra es technologiara szakosodott. Az MSc-n konnyu atmenni viszont nehez jo jegyeket kapni (mint altalaban az osszes jobb brit egyetemen).
Egyebkent a Cambridge (ARWU 4th, THES 2nd), a University COllege London (ARWU 21, THES 4th), az LSE, es az Oxford(ARWU 10, THES 5th) mellett az egyik legjobb angol egyetem a ranglistak szerint (ARWU 26th, THES 5th).
(ARWU=Shanghai ranglista; THES= Times ranglistaja)- mivel az a ket legelismertebb ranglista ezeket adtam meg a zarojelben.
Nem erted jol. A szakok melyeket fel lehet venni hasonlitanak a BME-hez (mivel technologiara es muszaki targyakra szakosodott egyetemrol van szo) mint pl az LSE a Corvinushoz hasonlit. Az Imperial College Anglia 5 legjobb egyetemenek egyike, a vilag 10 legjobb egyeteme kozott van (THES-QS 2009) es az egyike a legjobb 30 kutato egyetemeknek (ARWU 2009). Tehat eleg elit intezmenynek szamit, es a kutatasi eredmenyeket az otthoni intezmenyek tobbsegevel nem lehet osszehasonlitani . A Londoni egyetem masodik legsikeresebb college-a (a UCL utan) 16 Nobel dijjal.
Egyebkent azt megjegyzem hogy computer science a harmadik legerosebb az orszagban Edinburgh, es Cambridge utan.
Azt, hogy egy magyar egyetemhez kepest mennyire nehez azt nehez megmondani mivel mindenkinek mas a nehez. Valaki magolni szeret, valaki gondolkodni. Viszont Angliaban az alapveto mentalitas az, hogy viszonylag konnyu egy 3rd vagy 2:2 kapni (tehat atmenni) viszont egy 2:1 (60%) vagy egy 1st (70%= cum laude) ert mar meg kell dolgozni. Mivel a munkaadok ezt tudjak ezert kb kar itt egyetemre jarni ha egy 2:1 et nem tudsz osszeszedni. Itt (ahova en jarok az az Imperialnal egy kicsit jobban van rangsorolva, viszont feltetelezem, hogy a kovetelmenyek nagyjabol hasonloak lehetnek) tapasztalatom szerint nincs szivatas viszont altalaban a sokat kell nagyon olvasni (altalaban heti 200-300 oldalt, de volt olyan het hogy 500-800 oldalt) es vannak professzorok akik neha eleg kenyelmetlen helyzetbe hoznak bizonyos diakokat akik nem vegeztek el a feladatokat. Az osztalyzas altalaban egy-ket, neha tobb reszbol all. Az osztalyzat tobbnyire egy 2500-5000 szavas essze, egy eloadas, es neha valami pragmatikus feladatbol all melyet altalaban csoportokkal egyutt kell megcsinalni.
Remelem ez valamennyit segit! Ha teheted ajanlom, hogy probalj bekerulni mivel szerintem nagyon megeri itt tanulni.
UI: A ranglistak szerintem jo, de pontatlan indikacio arra, hogy egyetem presztizsben hol van, azonban ne ez alapjan valasszal csak egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!