Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Van lehetőségem kijutni...

Van lehetőségem kijutni amerikába fősulira?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdést egyenlőre csak kíváncsiságból kérdezem, mert még nem tiszta a kép, de lehet, hogy érdekelni fog pár év múlva a dolog.

Középsulin grafikát tanulok, szóval film, animáció, kép, különféle grafikák, weblapok készítését. Nagyon érdekel ez a szak, és a számítástechnika is.

Egyenlőre álmodni sem merek fősuliról, ám elég jól megy a közép (csoportunkban jelenleg én voltam a legjobb félévkor) és nagyon sokan mondták (tanárok is), hogy nekem biztosan megérné a továbbtanulás.

Engem nagyon vonzana amerika. Angolból mindig is jó voltam, érdekel is a nyelv, és tetszik is. Még nem tudok 100%-ra, de a nyelvtanulással nem lenne probléma, volt osztályfőnököm angol szakos tanár, van nyelviskolája, jártam is hozzá régebben, aztán abbahagytam. De bármikor mehetnék újra, erről már beszéltünk vele. Szóval a nyelv nem okoz gondot.

Szerintetek megérné? És ha igen, akkor milyen sulikra kerülhetnék be? Van egyátalán értelme?

2016. febr. 7. 12:06
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy sok értelme lenne, az amerikai sulik eléggé túl vannak értékelve, pedig 1-2 nagyon neves egyetemen és szakon kívül egyáltalán nem jobb, több, mint egy itthoni képzés. Pl. ha presztízsből a Harvard jogi karára készülnél, azt mondanám, hogy oké, valahol értem, de egy grafikus szak? Nem lenézésből, de biztos, hogy itthon találnál színvonalasabb képzést belőle, mint odakint.

Ha meg mindenáron külföld a cél, akkor ajánlom Európát, sokkal nevesebb egyetemek vannak, és nincs is olyan messze, az EU miatt pedig bejutni is egyszerűbb.

De egyébként minden lehetséges, az USA is, ha ezt szeretnéd, de sok pénzbe fog kerülni.

2016. febr. 7. 12:11
 2/2 anonim ***** válasza:
Persze, csak ki kell fizetni a tandíjat; ha van egy felesleges ingatlan a családban, adjátok el. Meg talán megfelelő nyelvvizsgát is elvárnak a felvételihez, de erről ők döntenek.
2016. febr. 7. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!