Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az USA-ban miért jár mindenki...

Az USA-ban miért jár mindenki egyetemre? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Nem egy amerikai ismerősöm mondta, hogy szeptembertől kezdi az ilyen meg olyan egyetemeket.. Persze tisztába vagyok vele hogy teljesen más az oktatási rendszer (talán az amerikai oktatás kicsit gyengébb). Ugye én most vagyok gimis, 2017-ben fogok érettségizni. Van egy szakmám, (vendéglátáson belül - cukrászat) Érettségi után valószínűleg OKJ-n le teszem a díszítő cukrász szakot is. A lényeg hogy ugye bár tudtommal Amerikában, nincs ilyen formában oktatás, hogy OKJ. Ott az egyetemeken tanítják az ilyen "szakmákat" hogy ott szinte mindenki felsőoktatásban tanul?

Meg tudnám állni az USA-ban a helyem ha "csak" érettségim van, és szakmám+OKJ-m?

Előre is köszönöm !

2016. jan. 19. 16:06
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Egyáltalán nem tanul mindenki egyetemen, ott hatalmas tandíjak vannak. Azért is jönnek sokan Európába tanulni, mert nekik még az is olcsóbb ami nekünk drága. És lehet, hogy gyengébb a tanítás, de szerintem sokkal bonyolultabb bejutni.
2016. jan. 19. 16:21
 2/10 A kérdező kommentje:
Van egy ismerősöm, aki csak az anyjával el, összesen kap az anya 2200 dollárt egy hóra, és egyetemre megy. De ez a 2200 dollár egy háztartásban nem olyan sok, mivel csak 1 személy dolgozik. És így is a Pittsburgh-i egyetemre megy.
2016. jan. 19. 16:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát gondolom akkor veszi fel hozzá a diákhitelt. Vagy nagyon tehetséges és ösztöndíjat kap. Esetleg gyűjtötték neki a tandíjat születése óta. Amerikában ez a szokás.
2016. jan. 19. 16:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Na mind egy. Köszönöm a választ! Akkor meg az lenne a kérdésem, hogy ezzel a szakmával el tudok e helyezkedni kint. 18 éves vagyok, 2 eddig 2 evet dolgoztam egy 5* os francia hotelben, es 17-ben lesz a felsőfokú angol vizsgám.
2016. jan. 19. 16:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy draga de ha a szuleid keresete alacsony akkor kulonbozo tamogatasokbol akar a koltsegek 80-90% at is le lehet faragni.

Nem cukrasz vegzetteggel nem adnak bevandorloi vagy munkavallaloi vizumot mert nem hianyszakma.

2016. jan. 19. 18:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom, a bevándorlói vízum teljesen felejtos. Mikor Cincinnati-ban voltunk (mar akkor a kiköltözést terveztem) azt mondta keresztapám felesége, (ő egyébként amerikai) hogy a munkáltató ki tud hívni dolgozni, mint munkaadó, és ezután 90 nap "próbaidőt" kap, az illető ,ezután kell állampolgársági vizsgát tenni. De most ezt nem tudom hogy van pontosan. Tény hogy nem ebbe a topikba illő kérdés, de örülnek ha esetleg valaki megtudná válaszolni a kérdésem.
2016. jan. 19. 19:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nem letezik, hogy 90 napos probaido utan valaki mar allampolgarsagi vizsgat tehessen. Egyreszt ott kell elni tobb evig illetve zold kartya is kell. Attol, hogy ESTA val az USA-ban tartozkodsz az nem jogosit fel semmire a zold kartyaval kapcsolatban.
2016. jan. 19. 22:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jobban belegondolsz miert erne meg egy amerikai munkaltatonak kulfoldrol 90 napra probaidore hivni egy nem allampolgart? A papirmunka idoigenyes es draga azonkivul ki allsz a saroksra fel oran belul talasz jo par embert akit cukraszkent fel vehet.
2016. jan. 19. 22:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, éppen ezért kérdeztem. :)
2016. jan. 20. 08:41
 10/10 anonim ***** válasza:

ismerősöm angliában jár, és mindig azzal menőzik, hogy Cambridgbe jár.

Valójában szakmát tanul, eddig cukrásznak készült (kapott utána jó kis minimálbéres 6x12 órás munkát a végzettségével), most rendezvényszervezőnek (magyarként, nulla tapasztalattal, minimális nyelvtudással az is biztos jó), de érdekes jelenség.

2016. febr. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!