Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Aki tud valamit a 'La Sapienza...

Aki tud valamit a 'La Sapienza', vagy a 'Roma Tre' nevű római egyetemekről, az megtenné, hogy pár sorban leírja ide a véleményét?

Figyelt kérdés
Milyen az oktatás? Milyenek a tanárok? stb.
2015. dec. 31. 16:01
 1/6 A kérdező kommentje:
Esetleg melyik a jobb? Melyik van közelebb a belvároshoz? Mennyire megközelíthető?
2015. dec. 31. 16:03
 2/6 anonim ***** válasza:

Én a La Sapienzán tanultam Erasmusszal fél évet. Mire vagy pontosan kíváncsi?

Mindkét suli eléggé központi helyen van, egymástól max negyed óra sétára, úgyhogy ez ne legyen szempont. :)

2015. dec. 31. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Mivel benne van a nevében, hogy 'tré', ez sokat elárul magáról.
2015. dec. 31. 19:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát kedves Második Válaszoló, ez a komment Rólad is nagyon sokat elárul. ;)

Az első kommentelőnek pedig: én is erasmusszal mennék, csak nem tudom melyiket lenne érdemesebb megjelölnöm. Melyiknek van jobb híre, vagy melyik egyetem, ahol a tanárok segítőkészebbek, ilyenek. Mert hallottam, hogy az olaszok nem szeretik a digitális dolgokat annyira, papírokkal kellene a tanárok után rohangálni.

2016. jan. 1. 17:21
 5/6 anonim ***** válasza:

ha a rangsor érdekel, a sapienza jóval előrébb van, de mivel egyik sem egy topegyetem (értsd az első 200-ban sincs), ezért szerintem ez kb. mindegy is.

az is számít, hogy mit tanulnál, szakterületenként elég eltérő lehet egy-egy hely

2016. jan. 25. 10:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ az utolsónk is. Sajnos már nem aktuális, mindkettőt megpályáztam és nem kaptam ösztöndíjat rá, de azért köszönöm a hozzászólásokat! :)
2016. jan. 26. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!