Mi a véleményetek a német egyetemekről? Magyarként hogyan tudnék bekerülni?
Angol C1 nyelvvizsgám (ECL, feltételezem nem ismerik, pedig akkreditált), illetve németből kb. középfokú a tudásom - nyelvvizsgám nincs, mivel úgy tudom csak bizonyos típusú nyelvvizsgákat fogadnak el ilyen célra.
Tudnátok pontosítani kicsit az információimat? Elfogadják a magyar érettségit? Jogot szeretnék tanulni, van felvételi? Úgy tudom nem rég lett ingyenes a felsőoktatás Németországban, vagy rosszul tudom? Magasak a tandíjak?
Egészen konkrétan az augsburgi egyetem érdekelne, de nem találtam weboldalt még. Illetve, ha már Augsburg, tulajdonképpen minden bajorországi egyetem szóba jöhet.
Na nem hiszem hogy tetszeni fog amit mondok, de: ha egy német egyetemet a google.de segítségével nem tudsz megkeresni, akkor közelében nem vagy annak hogy külföldi egyetemre járj. Különben ezt keresed: [link]
A "Fakultäten" fül alatt megtalálod a "jurisctische Fakultät"-et is.
Stuttgartban vagyok, sulizom én is, itt angol és német nyelvű szakok is vannak, mindkét nyelven tartanak órákat (én állítottam össze az órarendemet). Nagyjából a jog az egyetlen szak, ahol vagy itt maradsz Magyarországon és megtanulod, vagy közel anyanyelvi szinten vagy németből és miután kimentél, kint is maradsz. Közelében nincs a két ország jogrendszere egymásnak. Ingyenes a tanulás, aránylag nehéz bejutni az egyetemre (A miénkre legalábbis).
Igen népszerű ez a "ha ezt sem találod, akkor..." duma. :) Egyébiránt, közben én is megtaláltam, de azért köszönöm.
Úgy hallottam most német ismerősöktől, hogy jogra nincs felvételi, hanem "annyi a lényeg, hogy meglegyen az érettségid, és nem veszik el az esélyedet olyannal, mint felvételi. Ha nem vagy oda való, úgyis kiszórnak az első félévben". Ebből azt veszem ki, hogy bárkit felvesznek, megkapja az egyetem a támogatást a diák után, aztán ha nem tanul, gond nélkül kiszórják. Így lenne?
Elsősorban nemzetközi és/vagy büntetőjog érdekelne. Feltételezem a nemzetközi jog tananyaga azért ugyanaz.
Jelenleg nyelvtudásilag mondjuk alulról súrolom a középfokot, ezért úgy számolok, hogy kb. 1 évet csúszni fogok mindenképpen, míg meg nem tanulom a nyelvet. Addig dolgoznék, jelentkeznék valami más egyetemre, ahonnan esetleg tudok majd tantárgyakat elismertetni jogon.
A Fernuni Hagenre nincs felvételi, és van budapesti vizsgaközpontjuk, így csak a nagyobb vizsgák miatt kell kiutazni, tehát otthonról is végezheted. Van jogi képzés, viszont tényleg kell rá heti 40 óra tanulás, főleg így, hogy még csak középfokú szinten vagy. Ha tanultad a gimiben 4 évig legalább, akkor beadhatod a jelentlezésed, ha nem, akkor C1-es, kint is elismert nyelvvizsgát fognak kérni (ez utóbbi igaz a többi német egyetemre is).
A tandíjat nem tudom, a képzéseiken átlagban egy félév 300 euró körüli összegbe kerül, és a 3 éves képzést végezheted 6 év alatt is, ha lassabban haladsz, és /vagy dolgozol mellette. Vannak otthoni egyetemek, akiknél lehetséges párhuzamosan végezni egy Fernuni Hagenes, és egy magyar képzést, elismernek pár tantárgyat, és párhuzamosan lehet két mastered, bár ez a jog esetében aligha van így, de talán megéri utánajárni, háha.
[link] bachelor_of_laws.shtml
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!