Két diplomával NULLA esélyem van bekerülni alkalmazott közgadaságtanra. Normális ez?
Van egy természetturományos és egy mérnök végzettségem és most szeretnék Alkalmazott közgazdaságtant hallgatni a BCE-n.
Ott viszont nagyon magas a ponthatár és felvinél nem számolják be a két diplomámat. Miért van az, hogy sokan (sportolók, hátrányos helyzetűek, rokkantak stb.) nem szakmai/tudás/teljesítmény alapon kaphatnak pontot/kedvezményeket, de akik már elvégeztek egy két szakot, azok semmilyet nem kapnak???
Helyzetem tovább rontja, hogy annak idején szlovákiai magyar középiskolában tettem emelt szintű érettségit, amit most már csak középfokúnak ismernek el (de tudom, ez egyéni szoc problem). Viszont talán érthető, hogy ennyi szívás után már semmi kedvem nincs ismét történelemből, magyar irodalomból stb. érettségit tenni, csak hogy minimálisan több pontom legyen (és még így sem biztos a bekerülés)..
Miért ilyen hülye a magyar szabályozás? Mit lehet tenni ez esetben? Hagyjam a francba? Menjek külföldre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!