Ha kimegyek Angliába, menniy idő alatt tanulok meg angolul beszélni középfokon, ha szinte semmit sem tudok? (általában)
Amit az 1.írt nem teljesen igaz.
Valóban nehezebb lesz a helyzeted,mintha legalább valamennyire beszélnéd a nyelvet,de nem lehetetlen h.megtanuld.Csak több erőfeszítést&időt fog igényelni,mintha lenne alap nyelvtudásod.
Én spanyolul jutottam el 0-ról középfokra fél év alatt.
Rengeteget kell kommunikálnod,mindenben a tanulási lehetőséget kell keresned.Ha meglátsz egy plakátot,vagy hirdetést stb...,szánj rá alkalmat h.lefordítsd!Ezek apró dolgok,de hatásosak.
Illetve MERJ kérdezni,nyugodtan mondd h.nem érted magyarázzák el akár kézzel-lábbal!!Nem szégyen.Biztos találkozol majd türelmetlen emberekkel akik nem fognak segíteni,de ne add fel!
Ha pedig lesz módod iratkozz be nyelvtanfolyamra!Az is segíthet!
Egyszerűbb melókat már így is kaphatsz,de azért igyekezz aktív lenni kommunikációban-
Ha mindent beleadsz akár (fél)-1 év alatt nagyon jó eredményeket érhetsz el.
SOK SIKERT!
07:37. szerintme nem telejsen értetted meg a problémát:)pl. hogyan merjen kérdezni ha egyáltalán nem angolul?
szerintem az elsőnek igaza van. mondjuk kinevetni nem fognak szerintem, kivéve ha egy nagyon barmot fogsz ki...de egy átlagosan öltötzött felnőtt tuti nem....
viszont nagy nyelvtudás tényleg nem kell hozzá. szóval két hónap alatt el lehet jutni arra a szintre(ha tényleg tanulsz) hogy párszáz alapszót meg az alavető nyelvtani dolgokat tudsz. én a helyedben elmennék egy nyelvtanárhoz, vagy ha nincs rá pénzed, vagy nem akarsz rá költeni akkor pedig egy megbízható ismerőst kérnék neg, hogy tanítson. de 0 nyelvtudással tuti nem mennék ki, mert ez olyan hogy hiába kezdenék el pl olasz nyelvű filmeket nézni soha az életbe nem tanulnék meg olaszul vele. hiszen azt sem tudom hol kezdődik és végződik egy adott szó.
meredek kérdés.én kint élek spanyol nyelv környezetbe 7 hónapja.egy kukkot nem tudtam spanyolul.
ma már 7 honapra rá megértetem magam.
viszont kell ehhez egy olyan közvetlen ismerős aki beszéli az általad nem ismert nyelvet..
van lehetőség csak ha teljesen egyedül indulnál neki..az majdnem 0
fél év alatt menni fog, 1 év alatt pedig perfect, de itthon ne akarj nyelvvizsgázni, mert senki nem használja kint azt a sok szart amit itt tanítanak..tapasztalat..
amúgy kedvesek nagyon, szóval nem lesz gond, hogy megértesd magad akkor is, ha szinte semmit sem tudsz, mert segítenek:D
sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!