Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha kimegyek Angliába, menniy...

Ha kimegyek Angliába, menniy idő alatt tanulok meg angolul beszélni középfokon, ha szinte semmit sem tudok? (általában)

Figyelt kérdés
2010. márc. 20. 18:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%
Ha semmit nem tudsz, akkor hiába próbálkozol, semmit sem fogsz megérteni, így soha nem is fogsz megtanulni beszélni (igaz ugyan, hogy magyarul is így tanultál meg, de az kétéves korodban volt). Ha tudsz annyira, hogy hülyének néznek, kiröhögnek, de tudnak válaszolni a kérdésedre (mert megértették), és te is tudsz valamit habogni, ha kérdeznek, akkor kimehetsz, és akkor egy év alatt simán megtanulsz.
2010. márc. 20. 19:09
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
Az előzőhöz annyit fűznék még hozzá, hogy azt a nyelvtant,amit itthon elvárnak a nyelvvizsgákon soha nem fogod anyanyelvi környezetben megtanulni, mert egyszerűen nem azt használják, illetve nem olyan pontosan.Gondolj csak bele. Te sem "irodalmi nyelven" beszélsz a hétköznapokban. 0 tudással nem érdemes kimenni szerintem.
2010. márc. 20. 22:38
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Amit az 1.írt nem teljesen igaz.

Valóban nehezebb lesz a helyzeted,mintha legalább valamennyire beszélnéd a nyelvet,de nem lehetetlen h.megtanuld.Csak több erőfeszítést&időt fog igényelni,mintha lenne alap nyelvtudásod.

Én spanyolul jutottam el 0-ról középfokra fél év alatt.

Rengeteget kell kommunikálnod,mindenben a tanulási lehetőséget kell keresned.Ha meglátsz egy plakátot,vagy hirdetést stb...,szánj rá alkalmat h.lefordítsd!Ezek apró dolgok,de hatásosak.

Illetve MERJ kérdezni,nyugodtan mondd h.nem érted magyarázzák el akár kézzel-lábbal!!Nem szégyen.Biztos találkozol majd türelmetlen emberekkel akik nem fognak segíteni,de ne add fel!

Ha pedig lesz módod iratkozz be nyelvtanfolyamra!Az is segíthet!

Egyszerűbb melókat már így is kaphatsz,de azért igyekezz aktív lenni kommunikációban-

Ha mindent beleadsz akár (fél)-1 év alatt nagyon jó eredményeket érhetsz el.

SOK SIKERT!

2010. márc. 21. 07:37
 4/19 anonim ***** válasza:

07:37. szerintme nem telejsen értetted meg a problémát:)pl. hogyan merjen kérdezni ha egyáltalán nem angolul?

szerintem az elsőnek igaza van. mondjuk kinevetni nem fognak szerintem, kivéve ha egy nagyon barmot fogsz ki...de egy átlagosan öltötzött felnőtt tuti nem....

viszont nagy nyelvtudás tényleg nem kell hozzá. szóval két hónap alatt el lehet jutni arra a szintre(ha tényleg tanulsz) hogy párszáz alapszót meg az alavető nyelvtani dolgokat tudsz. én a helyedben elmennék egy nyelvtanárhoz, vagy ha nincs rá pénzed, vagy nem akarsz rá költeni akkor pedig egy megbízható ismerőst kérnék neg, hogy tanítson. de 0 nyelvtudással tuti nem mennék ki, mert ez olyan hogy hiába kezdenék el pl olasz nyelvű filmeket nézni soha az életbe nem tanulnék meg olaszul vele. hiszen azt sem tudom hol kezdődik és végződik egy adott szó.

2010. márc. 21. 17:03
 5/19 anonim ***** válasza:
előző vok: juj bocs 07:37es félreértettelek. azt hittem már a kiutazás utánról beszélsz :$
2010. márc. 21. 17:04
 6/19 anonim válasza:
hallottam emberről aki az ENSZ-ben (nem utcaseprő volt ahoz nem kell tudni beszélni) dolgozott kint 20 évet angolul tárgyalt mindenkivel, hazajött le akarta tenni a felsőfokot és azt mondták hogy magának még a középfokkal is gondok lennének. Sajnos mi angolabbak vagyunk az angolnál királynőnél.
2010. márc. 22. 17:49
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Mire kell neked a nyelvtudás? Ha arra, hogy ne adjanak el, tudj a boltban kérni egy kiló kenyeret, köss egy biztosítást, az fél év, egy év. (Ha nem lehetne megtanulni, akkor az 56-os, 76-os magyar disszidensek a mai napig csak magyarul beszélnének)Ha itthon akarsz nyelvvizsgázni, akkor felejtsd el, a szomszédom a hatodikon (vmi Gordon akárki) angol, nem beszél magyarul, de biztosan megbukna a Rigó utcában felsőfokon. Sajnos igaza van a kommentelőnek, aki azt mondja, hogy a nyelvvizsgán angolabbak vagyunk a brit anyakirálynőnél. Mert hülyeségeket kérdeznek. (és egyébként használhatatlan hülyeségeket kérdeznek, mivel csekély mennyiségű delfint fogsz életed során adoptálni, ofcourse.)
2010. márc. 23. 08:32
 8/19 anonim válasza:

meredek kérdés.én kint élek spanyol nyelv környezetbe 7 hónapja.egy kukkot nem tudtam spanyolul.

ma már 7 honapra rá megértetem magam.

viszont kell ehhez egy olyan közvetlen ismerős aki beszéli az általad nem ismert nyelvet..

van lehetőség csak ha teljesen egyedül indulnál neki..az majdnem 0

2010. márc. 23. 13:27
 9/19 anonim ***** válasza:

fél év alatt menni fog, 1 év alatt pedig perfect, de itthon ne akarj nyelvvizsgázni, mert senki nem használja kint azt a sok szart amit itt tanítanak..tapasztalat..

amúgy kedvesek nagyon, szóval nem lesz gond, hogy megértesd magad akkor is, ha szinte semmit sem tudsz, mert segítenek:D

sok sikert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010. márc. 24. 07:08
 10/19 anonim ***** válasza:
Sztem 0 angollal ne menj ki angliába, mert egyre inkább az a tapasztalatom hogy 0 nyelvtudással senkit nem alkalmaznak, még mosogatónak sem vesznek fel, mert van választék inkább olyat választanak aki legalább alap szinten beszél. Másik ha kimész 0 angollal, akkor a beszélt nyelvet megtanulhatod, de az írottat soha nem fogod ha nem jársz valamilyen iskolába, ezért tanácsolom ha mégis kimész iratkozz ba 1 nyelv iskolába, Londonba vannak ingyenes vagy nagyon olcsó nyelv sulik ahol megtanítják a nyelvtant. Magyarokkal ne érintkezz mert akkor szintén nem fogsz megtanulni angolul, először nagyon nehéz lesz, 1 kukkot se fogsz érteni, mint ahogy a többség sem érti őket annak ellenére h vmien szinten beszélnek angolul és úgy jönnek ki. Az hogy teljesen másképp beszélnek mint ahogy mi a nyelvtant tanuljuk nem igaz, minden nyelv nyelvtanra, szókincsre, és kommunikációra épül, ezért télleg tanácsolom h kint iratkozz be 1 nyelv iskolába, nagyjából ennyi remélem segítettem. (PS: és nézz sok tv-t odakint, azis segiteni fog, lehetöleg angol felirattal).
2010. márc. 24. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!