Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Anglia College. Tényleg 1...

Anglia College. Tényleg 1 héten csak 2-3 napot kell járni?

Figyelt kérdés

Most vagyok 11-es. Jövőre college. Most kettő suli közt gondolkozok. Gondolom nem ismeritek de leírom a nevüket. (Dewsbury College, Wakefield College)

Egyik tanár mondta, hogy az ő fia Leeds-be járt és ő is csak 3 napot ment be 1 héten. Bár most végzős úgyhogy most 4-et.

De erre a sulira (ahova menni szeretnék) azt mondta hogy talán 2-3 napot kell járni. Valamint egy magyar oldalon is írtak a college-kről 2 mondatot, hogy 10 órát vannak bennt csak.

Tehát a kérdés, hogy tényleg ilyen egy angliai college?

2015. nov. 11. 20:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Szia! Először is, nem tudom tisztában vagy-e azzal, hogy Angliában a college és a university nem egyenlő. A collegeba nem szerzel bachelor degree-t, azt csak egyetemen lehet. Én az egyetemen most vagyok első éves. Összesen nyolc órám van, ötven percesek, és csak három napot járok be. Szóval egy college-ban simán el tudok képzelni két napot is.
2015. nov. 12. 00:21
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi, sokat segítettél. Most vagyok 11-es mint írtam.16 éves leszek (2 hét múlva) tehát GCSE előtt vagyok még. Most azon gondolkozok, hogy elmegyek collegebe, meszerzem a szakács szakmát (ezt szeretném) és elmegyek dolgozni vagy elmegyek 6 form-ra szerzek A level-t és utána university. Ez a kettő lehetőségem van. Bár valamit szerintem elég rosszul tudok.. senkise világosított fel még ilyenekből és senki sem segített még. De gondolom te idősebb lehetsz, mert a university (egyetem) az 18-20 év közt van nem? Bár jobban el tudom magam képzelni az iskola padban. Lehet a Wakefield college-t választom, mert ott van six form is. Csak nem tudom, hogy utána mi lesz? University? De még mindig nincs az embernek szakmája és csak tanulgatja a választott tárgyakat? Ezeket nem nagyon értem. Tudnál valamiben még segíteni? Minden tiszta homály... Még a GCSE-t sem tudom, hogy hogy lesz mert még a nyelv is nehézkes és az eddigi dolgozatban se segítettek sokat. Mindig kaptam a U-t meg az F-et.. mostanába kezdtem belejönni és jobb dolgozatokat írni.

Ja még annyi, hogy open evening az fontos a college-ba? Mert az új suliba pont a szülinapomra esik (szombat) és hát nem szeretném elhalasztani..

2015. nov. 12. 00:37
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha neked csak az számít, hogy 2 napot kelljen bemenni egy héten, nem odavaló vagy. Azért tanulni ott is kell...
2015. nov. 14. 09:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nyilván tudom, hogy tanulni is kell.. Nincs bajom az iskolával, de ha már hallottam ezt akkor biztosra megyek hogy így van-e. Egy osztálytástól is megkérdeztem azt mondta, hogy néha 2-3 napot, de néha egész héten kell menni. Kösz hogy nem oda való vagyok, mert te olyan okos vagy meg nagymenő, hogy biztosan te eldölntöd ezt egy kérdésről. Nagyon meglepett, hogy ezt hallottam és gondoltam utána járok. De több óra kínlódás után a google sem tudott segíteni. Ja és ha nem tetszenek ezekhez hasonló kérdések, akkor ne nézegesd. Köszi
2015. nov. 14. 17:32
 5/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A university igen, 18 év felettieknek van. GCSE után két lehetőséged van: vagy mész tovább A-levels-t szerezni, és utána egyetemre, vagy mész szakmát tanulni. Az A-levels-en négy tantárgyad van, általában olyanokat választanak, amit aztán kérnek egyetemen. Az szakmát nem ad, az ahhoz kell, hogy egyetemre felvegyenek. Ha szakmát tanulni mész, kevesebb esélyed van egyetemre menni utána, ha egyáltalán lehet, ebben nem vagyok biztos.

Az open evening-ről nem sokat tudom, de szerintem nem olyan fontos. De azért a college-tól kérdezd meg, írj nekik emailt.

Remélem tudtam segíteni, írj bátran, ha még van kérdésed.

2015. nov. 15. 23:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Végülis februárban is lesz open evening. Köszi :) rengeteget segítettél. Te amúgy nem bántad meg, hogy egyetemre mentél? Ajánlanád? Ha egyetemre megyek, akkor több esélyem lesz az életben, és több esélyem lesz az angolt is jobban elsajátítani nem de? Utána is le lehet tenni szakmát. Még annyi, hogy mennyire lehet boldogulni a vizsgáknál? Pl a GCSE mennyire sikerülhet, nem túl jó angol tudással? 2 éve élek itt. Egyre jobban megy a nyelv, egyre kevesebbek a problémáim is de félek, hogy nem tudom megszerezni a GCSE-t. Vagy segítenek? Meg írhatom magyarul, vagy hasonlók?? Szerinted? A válaszod előre is köszi :)
2015. nov. 16. 00:27
 7/10 A kérdező kommentje:

És itt kell fizetni tandíjat egyetemre? Ha igen, akkor mennyit?

(Olvastam olyat, hogy ezt fedezi az állam és majd csak akkor kell vissza fizetni ha a fizetés évente 25e font felett van és akkor is csak a havi fizetés 10%-át kell majd fizetni részletre. Nem tudom ez mennyire igaz..)

2015. nov. 18. 00:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem bántam meg. De én nem is gondolkoztam másban. Én Magyarországról jöttem, Nemzetközi Érettségivel, én az angol oktatási rendszer sajátosságain nem mentem keresztül, csak most tanultam róla, mert ilyen munkám lett.

Szerintem az egyetem vagy szakma attól függ, hogy mit akarsz csinálni/mivel akarsz majd foglalkozni az életben.

A GCSE-t nem tudom, szerintem bízz magadban. Viszont magyarul szerintem biztos nem lehet megírni.

A tandíj egyetemen 9000 font per év. De ugye van a diákhitel. Ami tényleg úgy van. Akkor kell elkezdened visszafizetni, ha végeztél, és a fizetésed min évi 21e font, és asszem 9% a szám, de úgy van, hogy ha pl 22e font az éves fizetés, akkor a különbözet 9%át kell évente visszafizetni. Szóval szerintem abszolút vállalható a dolog.

2015. nov. 18. 20:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, elég vállalható, de a "hitel" meg "kölcsön" szót utálom... nem tudom még mi lesz. Gondolom ha elmegyek college-be akkor ott nem váltogathatok tanfolyamot szakmáról six formra, vagy esetleg fordítva. Még ha egy iskolában is megy a kettő...
2015. nov. 18. 22:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Tudom, hidd el, ismerem az érzést. Én is elég borzongva gondolok még mindig bele. De hidd el, ha ez az álmod, megéri.

Szerintem lehet váltani egyikről másikra, csak gondolom úgy nem megy, hogy állandóan váltogatod

2015. nov. 20. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!