Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi az amit otthon el kellett...

Mi az amit otthon el kellett volna intéznem?

Figyelt kérdés

Belgiumba költöztem, miután kihagytam egy évet érettségi után. Most itt tanulok főiskolán 3évig. Itt kötöttem biztosítást, és bejelentkeztem, mint lakos 3 hónapra, amíg meg nem kapom a belga személyit (még december előtt).

Olvasok ilyeneket, hogy otthon ki kellett volna jelentkezni, pulsz a tbnek írni (lassan egy éve, hogy nem fizetek otthon tb-t mivel nem jártam suliba, és munkám se volt)

Valakinek valami ötlete, hogy Belgiumból mit tudnék intézni?

Nem tervezem, hogy hazakölzötöm, szóval ha annyi lenne ennek a következménye, hogy küldenek valami értesítést a magyar címemre, de Belgiumba nem jönnek utánam akkor nem érdekel az egész.

2015. nov. 3. 13:17
 1/2 A kérdező kommentje:
Azt elfejeltettem, hogy mint diák, itt van diákmunkám.
2015. nov. 3. 13:20
 2/2 anonim ***** válasza:

Az OEP-nek kell bejelentened, hogy külföldön vagy biztosítva. Ezt egyszerűen postán is megteheted, ezt a nyomtatványt kell kitölteni, elküldeni:

[link]

Ezután kb. 1 hónapon belül levélben értesítenek arról, hogy tudomásul vették. Ez azért fontos, hogy ne pár év múlva találjanak meg egy felhalmozódott tartozással. Mi Angliában vagyunk, elég sokan érintettek mostanában, úgyhogy szerintem nem érdemes lapulni, és várni, hogy elővesznek-e, hisz csak egy lapot kell beküldeni.

2015. nov. 3. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!