Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szerintetek ez otthon minek...

Szerintetek ez otthon minek felelne meg? Eltudnek vele helyezkedni? Gyogyszereszet!

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy Eszak-Europaban elunk, de nem szeretek itt semmit, nincsenek barataim nagyon, nem szeretem az eghajlatot meg a nyelvet se nagyon. Szoval szeretnek otthon gyogyszereszetet tanulni, mivel csak kemiabol vagyok igazan jo. De ez sokba kerulne es a szuleim csak itt finansziroznak mivel innen otthonrol tudnek bejarni. Szoval elfogadtam, hogy itt kell egyetemre jarnom. 6 eve elunk itt es a nyelv nehez, de mar boven felsofok korul vagyok, szoval mennie kell. Viszont utana otthon szeretnek elhelyezkedni, csak az a bibi,hogy nem tudok kiigazodni ez otthon milyen szaknak felelne meg?

2 fele gyogyszeresz kepzes van itt, az egyik 5 eves. Ezt jelolom meg elsonek, de nem vagyok benne biztos, hogy felvesznek. Ezert megjelolom a masodikfelet is, ami 3 eves. Ez utan lehet menni mesterre, de nagyon keves hely van, szoval altalaban aki itt vegez marad ezen. Eloszor azt hittem, hogy olyan, mint otthon a gyogyszeresz illetve asszisztens kepzes, de nem. Mert itt is van asszisztens, es az nem egyetem tanul, es az itteni asszisztens tenyleg csak kb a gyogyszerek rendezeseben segit, penztarnal nem is lehet. Aztan leforditottam a nevuket magyarra es elvileg az itteni 3 evesre irja azt, hogy gyogyszeresz alapkepzes, meg a szuleim szerint is ezt jelenti, tehat ami 5 eves. Es az 5 eves, meg az inkabb patikai VEZETOT jelent, tehat anelkul itt nem lehetsz vezeto csak beosztott.

Kerdem en, ha veletlen a 3 eves jonne ossze, akkor en milyen pozicioban tudnek otthon elhelyezkedni? Hiszen ez nem okj, de nem is osztatlan 5 eves.

Illetve ez utan, hogy tudnek meg otthon tovabbtanulni gyogyszereszet iranyban? Vagy ezt el se lenne erdemes kezdeni?:S

2015. jún. 2. 10:13
 1/1 A kérdező kommentje:
Tehat kicsit felreirtam, az itteni 3 eves felel meg az otthoni 5 evesnek sokak szerint. Meg a tanulmanyis neni szerint is, aki segit nekunk a palyavalasztasban, de szerintem ez hulyeseg, mert 3 evbe nem lehet belesuriteni ennyi mindent, szoval nem tudom ezzel egyaltalan mit lehet kezdeni? Mert itt meg azt hiszem eleg sok nyugati orszagban ez elterjedt kepzes, es felvennenek, na de pont otthon nincs ilyesmi. Igy a munkabaallas szerintem nehez lenne. Egyaltalan lehetseges lenne?
2015. jún. 2. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!