Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen erveket mondhatok a...

Milyen erveket mondhatok a szuleimnek hogz kint maradhassak Angliaban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most Angliaban tanulok egy evig, egy osztondijjal,es egy csaladnal vagyok elszallasolva.A jegyeim nagyon jok, es nagyon tetszik az egesz,es mivel ide szeretnek egyetemre jonni, (ezert is palyaztam az osztondijra) ezert logikus lenne hogy nem megyek vissza megismetelni az eveimet.Itt most 11. es vagyok, es jovore lennek vegzos aztan tudnek jelentkezni egyetemre.Magyarorszagon meg plusz egy evet kene jarnom, ugye, es aztan ugyis ide jonnek vissza.

Milyen erveket mondhatok a szuleimnek hogy kiengedjenek? penz az nem problema, csak ok azt akarjak hogy otthon erettsegizzek mert az "tobbet er".

Szerintetek?

17\L

2015. okt. 28. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Nyilván nem ér többet az itteni érettségi, ebben igazad van.

De szülőként azért bennem felmerülne ezen kívül is egy pár kétely:

-Hol laknál a következő egy évben? Kivel?

-Ki fizetné a költségeidet? Az élet Angliában nagyon drága, ha jól értem, az ösztöndíj csak erre az évre szól. Mi lesz utána?

Megmondom őszintén, én sem lelkesülnék az ötlettől, még kiskorú vagy, a családod mellett a helyed, 1 tanév ösztöndíjjal "jó kaland", de azért ahhoz még fiatal vagy, hogy már oda is költözz.

2015. okt. 29. 09:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt, amit itt leírtál. Ők meg indokolják meg, hogy miért is ér többet egy magyar érettségi?
2015. okt. 29. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Féltenek a szüleid, és drágálják az ottani életet-mert ugye egy év volt az ösztöndíj és most már nekik kell fizetni mindent, ez elég költséges. Azonkívűl azért gondolják, hogy otthon érettségizz, hogy ne vágj el mindent otthon, legyen meg az is, hogy hátha Magyarországon akarsz letelepedni. Ez tipikus. Én Angliában élek és van egy család ismerősöm, akik úgy jöttek ki, hogy majd a gyerekek vizsgázgatnak minden évben otthon is. Ezt főleg az apuka akarta. De rábeszélte végül anyuka ész érvekkel, hogy minek...én is segítettem:D

Ha Angliában akarsz egyetemre járni, valószínű azért, mert kinn tervezel maradni, igaz? Akkor minek a magyar érettségi. Hótra nem fogja őket izgatni. Többet ér a magyar érettségi...valamilyen szempontból. A levelnek számít odakinn. És szerintük ez meghat valakit? Hát marhára nem. Mert egy állásjelentkezéskor odaírhatom, hogy átszámolva A levelem van, nem tekintik annak. Nem érdekli őket. Mond nekik, hogy kinntre tervezel, a helyi iskoláknak kell meglennie, nem a magyarnak.

Nagyon előre látó vagy és szerintem jó a gondolatmeneted. Egyetértek veled. Már nem pólyás vagy. Volt középsuliban egy osztálytársunk, aki Székelyföldről jött hozzánk, hát ő se ugrált haza minden hétvégén. Ki kellene használnod, foggal körömmel harcolj. Mond, hogy majd elmész dolgozni, és legyen ez így. Keress valami melót, legalább hétvégékre. Egy részét a szállásnak tudod majd fedezni. Diákszállóra költözz be. Ha már egy évet kinn töltesz, a második év már nem lesz új, tudod, hogy mire kell odafigyelni, miegymás.

Csak okosan!

2015. okt. 30. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!