Egy emelt erettsegi tantargy + angol felsofok vagy 2 emelt erettsegi tantargy nyelvvizsga nelkul er 'tobbet'' egy skot egyetemen?
Az a helyzet, hogy ket tannyelvu gimibe jarok es Skociaba tervezek kiutazni egyetemet vegezni (Edinburgh Napier, Strathclyde, Glasgow Caledonian vagy West of Scotland Uni).
Nalunk nem szokas angolbol erettsegizni, mert nehany tantargybol alapbol angol nyelven zajlik az erettsegi (az en esetemben matek es angol civilizacio), ettol fuggetlenul nincs megtiltva. Azt olvastam, hogy a legtobb egyetemen legalabb ket emelt erettsegi tantargyat kernek, de nekem csak a spanyol lenne... Meg tudok angolbol tenni emeltet, de akkor nyelvvizsga nem ferne bele. Vagy ha megis, akkor meg hulyeseg angolbol erettsegizni ha van nyelvvizsgad, nem?
Hogy csinaljam, hogy a leheto legbiztosabban felvegyenek?
Csodálom, hogy nálatok nem szokás angolból érettségizni, ha egyszer 2 angol nyelvű érettségi és egy jeles emelt angol kitesz egy felsőfokú nyelvvizsgát.
A skót felvételit valószínűleg teljesen másképp számolják, nem érdeklik őket a magyar pontok.
Nyilvanvaloan egynyelvu nyelvvizsgat tennek, IELTS-t. Valamilyen biznisszel kapcsolatos szakra jelentkeznek, pl. international business vagy business&law.
Csak azt nem tudom, hogy hogy lesz meg ket emelt erettsegi tantargy. Tori kizarva, matekbol nincs emelt angolul, civilizaciobol egyaltalan nincs emelt, magyarbol meg ertelmetlen lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!