Külföldre mennék egyetemre, tanácsok? Bővebben lent.
Nemrég kezdtem utánanézni a dolgoknak, és érdekelnének az egyetemek, főképp az UK-ban és Írországban. Arra már rájöttem, hogy 3 tárgy emelten nagyon nem árt. Azt is tudom hogy valami portálon keresztül kell jelentkezést beadni. De egyebeket kell gondolom csinálni, valaki meg tudná mondani hogy hogy megy?
Olvastam olyat is hogy levelet kell írni az egyetemnek, ezek hogy működnek?
1. Nem kell 3 emelt, szak és egyetem válogatja, hogy mi a követelmény
2. Nem portálon keresztül kell jelentkezni
3. Szoktak kérni motivációs levelet, és sokan Skype-on keresztül videóbeszélgetést is kérnek a felvételihez.
Egyetemtől függ mit kérnek.
És de, portálon keresztül kell jelentkezni, méghozzá a ucas.com-on keresztül. Amire még szükség lehet az angol nyelvvizsga, azt szoktak még kérni. A levél amire gondolsz, az a personal statement, amiben "eladod magad" az egyetemnek, leírod miért érdekel téged a szak, és a hobbijaidat is valahogy kötheted, ezzel is mutathatod, hogy te arra a szakra "születtél". Ezt is a ucasan keresztül kell elküldeni. Ezen kívül a tanáraidnak jósolt jegyeket kell adniuk, ezek alapján kapsz ajánlatokat az egyetemektől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!