Középiskola befejezése külföldön? Hogyan?
Sziasztok. 18 vagyok és bizonyos okok miatt el szeretnék költözni a barátomhoz, aki külföldön él. A középiskolát már ott fejezném be, illetve mellette majd dolgoznék is.
Mi ennek a menete? Azt tudom, hogy kell vízum illetve valamilyen engedély... Megköszönném, ha tudnátok bővebb információt mondani nekem erről. Itt Magyarországon hol tudok vízumokról stb. érdeklődni?
Illetve ha valaki jobban hozzáértő, attól privát üzenetet is szívesen fogadok, mert lenne még pár kérdésem.
Köszönöm szépen.
Szia :)
Ez attól is függ, hogy melyik országba mennél. Ha beszélek az adott ország nyelvet akkor ezt igazolod kell egy versenyképes nyelvvizsgával (IELTS , telc..), ha viszont nem akkor elméletileg vannak ilyen elő iskolák ahol egy év kihagyasaval( míg megtanulod a nyelvet) folytathatod a tanulmanyaidat ott ahol abbahagytad. Szerintem amúgy a jelenlegi iskoláddal kene beszélni az atiratasrol. Es az eddigi bizonyítványt szerintem le kell fordíttatni az ország nyelvére, de ez nem biztos.
Ha esetleg változtak ezek a dolgok akkor javítsatok ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!