Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Most mennék gimibe, de Belgium...

Most mennék gimibe, de Belgiumba költözünk. Mi lesz így velem?

Figyelt kérdés

Néhány napja tudtam meg, hogy a családommal augusztus végén kiköltözünk Belgiumba, mert apukám kapott egy "visszautasíthatatlan" munkalehetőséget.Nekem ez nagyon hirtelen jött és sokat sírok is miatta,mert szeretem az itteni életünket, van elég pénzünk, ráadásul sok jó barátom is van. Semmi kedvem egy tök ismeretlen helyen mindent előre kezdeni.

A másik meg a suli. 15 éves vagyok, most megyek majd 9. osztályba, fel is vettek egy nagyon jó gimnáziumba, ahova szerettem volna menni évek óta. Most ebből se lesz semmi. Ami a fő kérdésem lenne, hogy így magyarként milyen iskolába fogok ott járni? Francia nyelvterületre megyek és egy szót se tudok franciául. Egy hónap alatt sokat nem is tudnék javítani a helyzeten. Angolul annyit tudok, amire általánosban alapszinten megtanítottak.

Mehetek így is 9. osztályba? Mit fogok csinálni, ha semmit nem értek az órákon? Hogy lesznek így jegyeim? Hogy barátkozzak?

Van valaki hasonló helyzetben? :(

2015. júl. 22. 09:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy nyelvismeret nélkül el tudsz kezdeni egy Sekundarstufe II-t, így szerintem egy évet nyelviskolába fogsz járni, és utána rendes iskolába.

Figyelj rá, hogy bárhova mentek, mindig lesznek magyarok, de ha az ő társaságukba menekülsz a megpróbáltatások elől, sokkal lassabban tanulod meg a nyelvet és hosszú távon rosszabbul jársz. Legyél sokat "idegenekkel", akkor is, ha ez nagyon nehéz.

2015. júl. 22. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!