Te otthagynád a sulit, ha tudnád, hogy anyanyelviszinten fogsz kínaiul beszélni?
Most 9.-kes vagyok és lehetőségem van Kínában tanulni. Azt mondta a kinti kínai tanárom (mert 1,5 évet már éltem kint/suliba jártam), hogy 3 év múlva anyanyelvi szinten beszélnék. Ez egy nagyon hasznos dolog a jövőre nézve, de ha kinnt vagyok, akkor nem lesz se magyar se kínai érettségim (mert még csak középszinten írok/beszélek), így nem tudom milyen egyetmre fogok tudni majd menni. Vagy szerintetek az is jó, ha később teszem le az érettségit? A kínai/tajvani egyetem nagyon ott vannak az élen, de gondolom oda is legalább egy jó érettségi kell. És ez az alkalmam most van, később már nem biztos, hogy ki tudok menni. Volt már valaki hasonló helyzetben?
Próbáltam már a 2 sulit egyszerre csinálni, de a magyar dolgokat kint csak nagyon felületesen tudom tanulni, ami valószínűleg meglátszódna az érettséginél.
Van köztetek olyan aki mondjuk nyári szünetben készült fel az egész éves anyagból? Annak milyen lett az érettségie? Köszi
3 év alatt megtanulnék beszélni...
Csak sajnos azt nem tudom, hogy a karaktereket mennyire tudnám megtanulni. Felismerem őket, tehát olvasni annyira tudok, mint beszélni, de ugye ott a fogalmazás.
De azért köszi, ez biztatóan hatott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!