Te otthagynád a sulit, ha tudnád, hogy anyanyelviszinten fogsz kínaiul beszélni?
Most 9.-kes vagyok és lehetőségem van Kínában tanulni. Azt mondta a kinti kínai tanárom (mert 1,5 évet már éltem kint/suliba jártam), hogy 3 év múlva anyanyelvi szinten beszélnék. Ez egy nagyon hasznos dolog a jövőre nézve, de ha kinnt vagyok, akkor nem lesz se magyar se kínai érettségim (mert még csak középszinten írok/beszélek), így nem tudom milyen egyetmre fogok tudni majd menni. Vagy szerintetek az is jó, ha később teszem le az érettségit? A kínai/tajvani egyetem nagyon ott vannak az élen, de gondolom oda is legalább egy jó érettségi kell. És ez az alkalmam most van, később már nem biztos, hogy ki tudok menni. Volt már valaki hasonló helyzetben?
Próbáltam már a 2 sulit egyszerre csinálni, de a magyar dolgokat kint csak nagyon felületesen tudom tanulni, ami valószínűleg meglátszódna az érettséginél.
Van köztetek olyan aki mondjuk nyári szünetben készült fel az egész éves anyagból? Annak milyen lett az érettségie? Köszi
De ha 4 évig az osztálytársaim füzeteteiből készülök egyedül,(mert tankönyvünk nincs...), akkor ez nem látszódik meg az érettségin? Főleg, hogy nagyon kemény suliba járok, spec. matekon vagyok.
Szüleim kinnt dolgoznak. 21 évesen tudnék leérettségizni.
Csak attól félek, hogy nem tudnék elhelyezkedni, mert nem lesznek elég jók a jegyeim. Vagy papírok nélkül is könnyű elhelyezkedni egy felsőfokú kínai nyelvvizsgával? Mellé még angolul, németül is beszélek.
én idén érettségizem. magyarra nem lehet készülni. töriből jó ha képben vagy, de ha sok töris könyvet olvasgatsz amíg kint vagy szerintem elég. én inkább a töri tankönyvet nézegetném. attól hogy nektek nincs, még tudsz venni.
angolból akkor nem kell érettségizned, elég kínaiból.
matekból kell sokat gyakorolni, esetleg majd különtanárral.de hidd el nekem, hogy fél év alatt meg lehet tanulni a középszintű követelményt.
én december óta tanulom a matekot, előtte hármassal átcsúsztam.
most ötös vagyok és úgy érzem jól is fog menni.
(Egyedül készültem)korábban sose csináltam házit, órán is telefonoztam. mégis meg tudom tanulni, neten már annyi minden van ami segítségedre válik.
én mennék a helyedben. később lehet lesz egy barátod, vagy bármi ami ide köt magyarországra. és nem lenne többet ilyen lehetőséged.
az egyetemi jelentkezésnél meg a felsőfokú nyelvvizsgád miatt is nagy előnyöd lehet, valamint mehetsz olyan szakra aminél nem nézik a matekot vagy ami rosszul megy.
Mindig is az angol meg kinai nyelvekkel kapcsolatos munkan gondolkodtam, akar egy tolmacs.
Azert tudnek 3 ev alatt megtanulni, mert suliba jarnek, rendes helyibe, igy egesz nap anyanyelvi kornyezetben lennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!