Mi szükséges ahhoz, hogy külföldön (Anglia, Skócia) tanuljak tovább a felsőoktatásban?
Magyarországon nem igazán találtam olyan felsőoktatási intézményt, amelybe szívesen jelentkeznék, vagy olyat ahová ha jelentkezek sem pusztulok bele a tanulásba, hogy megkaparintsam a ponthatárt.
Éppen ezért külföldi egyetemek után nézelődtem (Anglia és Skócia), de nem tudom mik oda a követelmények és hogyan zajlik egy felvételi.
Angol nyelvet 10 éve tanulok (tagozatos voltam mindig is belőle), két-tannyelvű osztályba járok (történelmet, biológiát, szakmai ismereteket /informatika/, és angol célnyelvű civilizációt tanulok idegen nyelven), idén előrehozott középszintű nyelvvizsgát teszek és már van BME-s középszintű egynyelvű nyelvvizsgám is.
Nos, én éppen másfél hónap múlva repülök Angliába, pontosabban Londonba. Már a jegyem is megvan. Pont ez a probléma merült fel bennem is. Angliában tényleg nagyon drága a felsőoktatás, sőt szerintem egy átlag fizetés mellett kifizethetetlen. DE! Mindig akadnak "kiskapuk". Szóval, ha úgy véled van időd a diplomád megszerzéséhez, akkor neked is ajánlani tudom a következőket. Szükséged lesz NI number-re, ezt a kiutazásodtól számítva 6 héten belül megkapod. Itthoni érettségi (mindegy miből). Szóval, 3 év kint tartózkodás után jelentkezhetsz A UNIVERSITY & COLLEGE -re. Szükséges:
- NI number
- minimum 3 éves itt tartózkodás
- közepes szintű angol nyelvtudás (angol felvételi)
- minimum otthoni érettségi
3 éves képzéseire (heti 2 nap) + 11.000Font/év juttatást kapsz. Ez havi minimálbérnek felel meg, amiből teljes mértékben tudod fedezni a szükségleteidet. Tehát tanulsz, és nem te fizetsz, hanem az állam fizet amiért tanulsz... Remélem segítettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!