Külföldi (Németország - Berlin) továbbtanuláshoz szükséges valamilyen tesztet vagy vizsgát letenni, hogy lehessen kint tanulni?
Inkább azokat kérdezd meg, akiknek nem kellett, hogy ök hová jelentkeztek és hogyan.
Nem kizárt, hoyg régebbben más volt a követelmény vagy valami más fajta képzésen vettek részt.
A másik megoldás, hoyg az adott egyetem(ek)töl kérsz egy pontos leírást, hogy mi kell a felvételhez. Lehet, hogy egy német alapnyelvtudás feltétel, az egyetem látogatásához.
azért hajtanak el, mert nincs két emelt szintű érettségid, vagy pedig megvan a két emelt, de nem a megfelelő tárgyakból. a studienkolleg gyakorlatilag egy különbözeti vizsgára készít fel, ami kb olyan, mintha a felvételi tárgyakból letennéd a kinti érettségit.
németországban elfogadják a magyar érettségit, de követelmény, hogy két emelt szintűd legyen, különben nincs "Hochschulzugangsberechtigung"-od, vagyis felsőoktatási tanulmányokra nem jelentkezhetsz. itt találod, hivatalosan is leírva:
én berlinben tanulok egyetemen, tőlem keményen elvárták a két emeltet, sőt még azon is szívóztak, hogy szintemelőt és pótló érettségit tettem le és nem értették mi az, ezért egy évvel később vettek fel (pedig három emeltem is volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!